1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. New York’taki ıssız karantina adası: North Brother Adası’nın Gizemli Hikayesi

New York’taki ıssız karantina adası: North Brother Adası’nın Gizemli Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

North Brother Adası, New York’un East River’ında Bronx ile Rikers Adası arasında bulunmaktadır. Eskiden şehrin en büyük hapishanesi olan ada şu anda tamamen terkedilmiş durumdadır. Yalnızca araştırmacılar ve gazeteciler tarafından ziyaret edilebilen bu ada, halka kapalı olmasına rağmen maceraperestlerin ilgisini çekmektedir.

2016 yılında Adventure Junkies kanalı tarafından ada ziyaret edilmiş ve deneyimleri paylaşılmıştır. Ada yoğun bitki örtüsü ve terkedilmiş yapılar ile kaplıdır. Videoda, harap binalar ve doğanın adayı nasıl ele geçirdiği gözler önüne serilmiştir. Ziyaretçiler, adanın etrafında dolaşmanın keyfini çıkarmış ve doğanın sessiz güzelliğine tanıklık etmiştir.

North Brother Adası 1869 yılında bir deniz feneri inşa edilerek insanlar tarafından kullanılmaya başlanmıştır. 1880’lerde ise Riverside Hastanesi, hastaları izole etmek amacıyla bu adaya taşınmıştır. Hastanede çiçek hastalığı, tifo ve tüberküloz gibi hastalıkların tedavisi yapılmıştır. Adanın en ünlü sakini ise tifo mikrobu taşıyan ve “Tifo Mary” olarak bilinen Mary Mallon olmuştur. Mallon, hayatı boyunca birçok kişiye tifo bulaştırmış ve karantinada tutulmuştur.

Mary Mallon’un ölümünden sonra ada, ikinci Dünya Savaşı sonrasında konut sıkıntısı nedeniyle savaş gazileri ve aileleri için barınak olarak kullanılmıştır. Daha sonra genç uyuşturucu bağımlıları için bir tedavi merkezi haline gelmiştir. Ancak 1950’lerden itibaren terkedilmiş bir durumda kalmıştır.

North Brother Adası, tarihinde birçok farklı amaçla kullanılmış olan bir ada olarak bilinmektedir. Günümüzde ise sadece araştırmacılar ve meraklılar tarafından ziyaret edilebilmektedir. Ada, doğası ve tarihi ile ilgi çekmeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
New York’taki ıssız karantina adası: North Brother Adası’nın Gizemli Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin