1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Niğde’de Patates Krizi: Depolar Dolu, Tüccar Gelmiyor!

Niğde’de Patates Krizi: Depolar Dolu, Tüccar Gelmiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Niğde’de patates üreticileri zor günler yaşıyor. CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bağlama kasabasında patates depolarını ziyaret ederek üreticilerin sorunlarını dinledi. Bu yıl Niğde’de 1 milyon ton patates rekoltesi beklenirken, tüccarların alım yapmaması nedeniyle ürünler depolanıyor.

Ömer Fethi Gürer, üreticilerin çaresiz ve desteksiz olduğunu belirterek, “Patates üreticileri bu yıl çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldı. Tüccarların alım yapmaması nedeniyle ürünler depolarda kaldı. Çiftçiler endişeli ve maliyetlerini karşılayamıyor” dedi.

Patates üreticisi Şükrü Şahin, bu yıl hiç para kazanamadıklarını ve zarar ettiklerini söyledi. Şahin, “Tüccar gelmedi, işçi parasını ödeyemedik. Patates fiyatları düşük, çiftçiler bu durumdan zarar gördü” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Diğer bir üretici Ramazan Avşar ise çiftçilerin diğer ürünleriyle de karşılaştığı sorunlara dikkat çekerek, “Çiftçiler borç batağında, borçsu olan çiftçi kalmadı” ifadelerini kullandı.

Patates üreticileri, mevcut durumun sürdürülemez olduğunu ve bir çözüm bulunmasını istiyor. Ömer Fethi Gürer, devletin patates alımı yaparak çiftçilere destek olması gerektiğini vurgulayarak, aksi takdirde depolardaki ürünlerin çöpe gidebileceğini belirtti. Çiftçiler, tüketiciyle arasındaki fiyat farkına da değinerek yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını talep ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Niğde’de Patates Krizi: Depolar Dolu, Tüccar Gelmiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin