1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Nikozi Mandela: Irkçılığa Karşı Savaş Devam Edecek

Nikozi Mandela: Irkçılığa Karşı Savaş Devam Edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nikozi Mandela, ırkçılığın artışıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Dünyada ırkçılığın yükselmesi beni hiç korkutmuyor. Çünkü ne olduğunu biliyoruz. Biz yıllar süren Apartheid rejimini yendik. Kimse Güney Afrika’da o rejimi bitirebileceğimize inanmamıştı, güney Afrika hükümetine karşı bir zafer kazanacağımızı düşünmemişti. Ama dünyanın ve destekçilerimizin yardımıyla Apartheid’i yendik. O yüzden rahatlıkla konuşuyorum, dünyanın neresinde olursa olsun ırkçılık çirkin başını çıkarmaya çalıştığı anda biz onu yenebileceğimizi biliyoruz, o yüzden bunun için savaşmaya devam edeceğiz.”

Nikozî Mandela büyükbabasının mirasçısı olarak anılıyor. Mandela, tüm dünyayı gezip Filistin’de Apartheid rejimini sona erdirmek için İsrail’in olimpiyatlardan men edilmesini talep ediyor.

Mandela, büyük babasının en önem verdiği konunun Filistin sorunu olduğunu belirtti. Apartheid’in yenilmesinden sonra, Mandela’nın yakın arkadaşı olan Yaser Arafat’ı ziyaret etmişti. Mandela, “özgürlüğümüz ancak Filistinlilerin de başarılı olmasıyla tamamlanacak” ifadesini kullanmıştı. Güney Afrikalılar olarak Filistin’in başarılı olmasının önemli olduğunu vurgulayan Mandela, bu konuda Mandela’nın vasiyeti olduğunu ifade etti.

“İsrail’in olimpiyatlardan men edilmesi barış için bir adım olacak” diyen Nikozi Mandela, spor ve kültürel boykotun Güney Afrikalılar için özgürlük açısından çok önemli olduğunu belirtti. Filistin davasını savunurken bunun da önemini unutturmamaya çalıştıklarını dile getiren Mandela, Uluslararsı Olimpiyat Komitesi’ne Siyonist savaşçıları oyunlardan çıkarmasını talep etti. 1964’te Güney Afrika’nın Tokyo Olimpiyatları sırasında oyunlara katılamadığını ve 1970’te tamamen olimpiyatlardan çıkarıldığını hatırlatan Mandela, İsrail’in de aynı şekilde tehdit edilmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi. Eğer bu adım atılmazsa birçok ülkenin ve destekçi ülkelerin olimpiyatlardan çekileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nikozi Mandela: Irkçılığa Karşı Savaş Devam Edecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin