1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Nilüfer Gürsoy için Meclis’te duygusal veda

Nilüfer Gürsoy için Meclis’te duygusal veda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kızı ve eski milletvekili Nilüfer Gürsoy için Meclis’te cenaze töreni düzenlendi. İstanbul’daki evinde dün vefat eden 103 yaşındaki Gürsoy için Meclis Şeref Kapısı önünde cenaze töreni yapıldı.

Törene, Gürsoy’un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanı Abdullah Güler, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve siyasetçiler katıldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Gürsoy’un ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi, taziyelerini iletti. Törende, Gürsoy’un hayat hikayesi okunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi. Gürsoy’un cenazesi daha sonra Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedilmek üzere götürüldü.

Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Reşide Bayar’ın kızı olan Dr. Nilüfer Gürsoy, 1921 yılında Bursa’da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi mezunu olan Gürsoy, Adalet Partisinden 13. Dönem Bursa, 15. ve 16. dönem İstanbul Milletvekilliği yaptı.

Demokrat Parti Kütahya eski Milletvekili Ahmet İhsan Gürsoy’un eşi olan Nilüfer Gürsoy, aynı zamanda Celal Bayar Vakfı Başkanlığı görevini de yürütüyordu. Gürsoy, 3 çocuk annesiydi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nilüfer Gürsoy için Meclis’te duygusal veda
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin