1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Nilüfer’de 150 Yıllık Tarihi Kilise, 2025’te Camiye Dönüşecek!

Nilüfer’de 150 Yıllık Tarihi Kilise, 2025’te Camiye Dönüşecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa‘nın Nilüfer ilçesinde bulunan Özlüce Mahallesi’nde yer alan 19. yüzyılda inşa edilen 3 nefli bazilikal plana sahip Rum Ortodoks Kilisesi, Cumhuriyet döneminde camiye dönüştürüldü. Tarihi yapının mülkiyeti, İnesi Köyü Camisi olarak hizmet verdiği 1992 yılından sonra Nilüfer’in ilçe statüsü almasıyla Nilüfer Belediyesi’ne devredildi. Belediye tarafından restore edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen binanın restorasyon projesi 2019 yılında tamamlandı ve 2020 yılında restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen restore çalışmaları kapsamında binanın temelinden çatısına kadar güçlendirme işlemleri gerçekleştirildi. Hidrolik kireç bağlayıcı derzler yapılarak yapıdaki hasarlar giderildi ve temeller genişletilerek yapı güçlendirildi. Ayrıca, çatıdaki çürümüş ahşap bölümler değiştirilerek yalıtım çalışmaları tamamlandı.

Binanın içinde bulunan çekme bölgeleri güçlendirilerek depreme karşı daha güvenli hale getirilecek. Bu restore edilen tarihi yapı, 2 Ocak 2025’te ibadete açılmayı planlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nilüfer’de 150 Yıllık Tarihi Kilise, 2025’te Camiye Dönüşecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin