1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Nöroloji Kongresi faciası: Acı kayıp ve duygusal veda

Nöroloji Kongresi faciası: Acı kayıp ve duygusal veda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’da bir otelde 10-13 Ekim tarihleri arasında 4’üncü Uluslararası Balkan Nöroloji ve Nörobilim Kongresi düzenlendi. Türkiye ve Balkan ülkelerinden akademisyenlerin katıldığı kongreye, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Nilda Turgut oturum başkanlığı yaptı.

Kongrenin ikinci gün oturumunun ardından Prof. Dr. Turgut, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Emel Ersöz, Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda Doç. Dr. A.A.G., Edirne’de özel bir hastanede görevli nörolog L.K., kongrenin ardından L.K.’nin kullandığı 22 ADU 345 plakalı ciple yola çıktı.

Cip, Kumbağ-Malkara kavşağında sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu istinat duvarına çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde Prof. Dr. Nilda Turgut ile Uzman Doktor Emel Ersöz’ün yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan Doç. Dr. A.A.G. ve doktor L.K., Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Doç. Dr. A.A.G.’nin tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürdürülürken L.K.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Uzun yıllar hekimlik yapmış olan Prof. Dr. Nilda Turgut için Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi önünde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Turgut’un ailesi ve üniversite personeli katıldı. Turgut’un annesi Necla Aslantekin ile babası Hüseyin Aslantekin ise tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Uzman Doktor Emel Ersöz için de Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlendi. Ersöz’ün çocukları, Selin, Kaan ve annesi Meryem Taşçı da törende hazır bulundu. Başhekim Lütfi Çağatay Onar, Ersöz’ün fedakarlıklarını ve iyiliklerini anlatarak onun anısını yaşatmanın önemine vurgu yaptı.

Tekirdağ Şehir Hastanesi Başhekimi Çağatay Lütfü Onar, Ersöz’ün adının yaşatılması için İnme Merkezi kurulması ve 5 tıp fakültesi öğrencisine burs verilmesi planlandığını açıkladı.

Uğurlama törenlerinin ardından Prof. Dr. Nilda Turgut ve Uzman Doktor Emel Ersöz toprağa verilmek üzere son yolculuklarına uğurlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nöroloji Kongresi faciası: Acı kayıp ve duygusal veda
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin