1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Noterler Cumartesi Günleri Açık mı? İşte Detaylar!

Noterler Cumartesi Günleri Açık mı? İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumartesi günleri noter işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler, “Noterler cumartesi açık mı?” sorusunu araştırıyor. Noterler, 2019 yılından bu yana hafta sonları ‘nöbetçi noter’ hizmeti sunarak, resmi işlemlerini tamamlamak isteyen vatandaşlara yardımcı oluyor. Normalde hafta sonları kapalı olan noterler, 2019’dan itibaren nöbetçi sistemine geçti. Bu uygulama sayesinde cumartesi ve pazar günleri, nöbetçi noterler üzerinden işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Hafta sonları 10.00-16.00 saatleri arasında açık olan nöbetçi noterler hakkında bilgi almak için noterlerin resmi internet sitesinden il ve tarih seçimi yaparak kolayca sorgulama yapabilirsiniz.

Noterler hafta içi her gün sabah saat 09.00’da hizmet vermeye başlıyor ve öğle tatiline kadar, yani 12.30’a kadar açık kalıyor. Öğleden sonra 13.30’da tekrar mesaiye başlayan noterler, akşam 17.00’ye kadar çalışmalarını sürdürüyor. Noterler, devlet kurumları statüsünde oldukları için resmi tatiller ve bayram günlerinde kapalıdır. Ancak, bu dönemlerde nöbetçi noterler hizmet vermeye devam eder. İlinize ait nöbetçi noter bilgilerini noterlerin resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Özetle, noterler cumartesi günleri de hizmet vermekte olup, nöbetçi noterler aracılığıyla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hafta içi noterler sabah 09.00’da açılır ve akşam 17.00’ye kadar hizmet verirken, resmi tatiller ve bayram günlerinde kapalı olup nöbetçi noter hizmeti sunulmaktadır. İl ve tarih seçerek nöbetçi noterler hakkında bilgi almak için noterlerin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede işyeri, araç ve konut alım-satım işlemleri ile tasdikleme gibi resmi işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Noterler Cumartesi Günleri Açık mı? İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin