1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Numan Kurtulmuş’tan Rusya ziyareti değerlendirmesi

Numan Kurtulmuş’tan Rusya ziyareti değerlendirmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya dönüşünde uçakta aralarında Milliyet Gazetesi Yazarı Abdullah Karakuş’un da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Numan Kurtulmuş görüşmelerin geneline baktığında, Türkiye ile Rusya arasındaki toplantıların planlandığından daha verimli geçtiğini belirtti. Açıklamalarında, Türkiye’nin izlediği ilkeli, çok taraflı ve barışçıl politikanın Türkiye’ye güvenilirlik kazandırdığını vurgulayan Kurtulmuş, ziyaretin anlamlı ve faydalı olduğunu söyledi.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’nde BRICS ve NATO’yla ilgili sorulara da yanıt veren Kurtulmuş, Türkiye’nin NATO üyesi olmasına rağmen Rusya ile de iş birliği içinde olduğunu ve bu ilişkilerin birbirinin alternatifi olmadığını belirtti.

Kurtulmuş, İsrail’in saldırganlığını nasıl durdurulacağına dair soruya da yanıt vererek, İsrail’in bölge ülkelerinin dağılmışlığı ve çaresizliğinden güç aldığını ifade etti. Halkların baskısının önemine vurgu yaparak, İsrail politikalarına karşı büyük bir insanlık cephesinin oluştuğunu ve bu baskının siyasetçileri etkileyeceğini belirtti.

Suriye ile ilgili olarak Türkiye’nin Suriye’deki toprak bütünlüğünü savunduğunu ve Suriye’nin Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bölge ülkelerinin birlik içinde hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Anayasa süreci ve iç politikaya dair soruya cevap veren Kurtulmuş, anayasa sürecinin sağlıklı işleyebilmesi için siyasetteki diyalog zemininin sağlıklı olması gerektiğini belirtti. Anayasa yapım sürecindeki müzakerelerin açık, şeffaf ve sorunsuz yürütülmesinin siyasetin normalleşmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Numan Kurtulmuş’tan Rusya ziyareti değerlendirmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin