1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Numan Kurtulmuş’un Dünyadaki Çok Kutupluluk Hakkındaki Çarpıcı Açıklamaları

Numan Kurtulmuş’un Dünyadaki Çok Kutupluluk Hakkındaki Çarpıcı Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yaptığı açıklamalardan önemli noktalar şu şekilde öne çıkıyor: Şu anda karşımızda, çok kutupluluk adı verilen yeni bir dönemin başlangıcı var. Bu durum, çeşitli alanlarda bize birçok yeni fırsatlar ve tehditler sunuyor. Bu çok kutupluluğu anlamak ve buna göre mücadele etmek önemlidir.

Türkiye, dünyanın en zor bölgelerinde birinde yer alıyor. Ülkemiz, farklı bölgelerle iş birliği potansiyeline sahip ender ülkelerden biridir. Türkiye, 300 milyon Türk dünyasının bulunduğu bir coğrafyanın bir parçasıdır. Aynı zamanda NATO’nun üyesi olan Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı ve BRICS ile Şanghay İşbirliği Örgütü gibi önemli platformlarda da bulunmaktadır. Türkiye, dünya ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştirmek için gözlerini kapalı bir biçimde değil, gerçekçi bir bakış açısıyla yürütecektir.

Rusya – Ukrayna arasındaki savaşta arabuluculuk yapabilen tek ülke Türkiye’dir. Geleceğe daha güçlü bir şekilde ilerliyoruz. Önümüze çıkan tehditler karşısında geri adım atmayacağız, fırsatları değerlendirerek ilerleyeceğiz.

Türkiye, sadece yakın çevresiyle değil, dünyanın her yerinde ilişkilerini geliştirmektedir. “Dünya 5’ten büyüktür” slogandan öte, bu dünyanın temel ihtiyaçlarından biridir ve Türkiye olarak bu ihtiyacı karşılamak için tüm gücümüzü ortaya koyuyoruz.

Gazze’deki İsrail’in vahşetini durdurmak için dünya müdahale edemiyor. BM Güvenlik Konseyi’nde pek çok ülke bunu durdurma çağrısında bulunmasına rağmen uluslararası sistem sessiz kalmıştır. Barış ve adaleti sağlamak bizim sorumluluğumuzdur. Dünya çapında adalete dayalı bir sistem oluşturabilmek için çaba sarf ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Numan Kurtulmuş’un Dünyadaki Çok Kutupluluk Hakkındaki Çarpıcı Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin