1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Odunpazarı Belediyesi’nin Çarpıcı Başarıları ve Sıra Dışı Projeleri!

Odunpazarı Belediyesi’nin Çarpıcı Başarıları ve Sıra Dışı Projeleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de bulunan Odunpazarı ve Tepebaşı ilçeleri, belediye meclis üyelikleri açısından farklılık gösteriyor. Nüfusu 430 bin olan Odunpazarı ve 380 bin olan Tepebaşı ilçeleri, 8’er belediye meclis üyesine sahipken, nüfusu 100 bine yaklaşan diğer ilçeler ise 30 üye ile mecliste temsil ediliyor. Odunpazarı ilçesi, uzun yıllar AKP’li başkanlar tarafından yönetilmiş olmasına rağmen, 2014 seçimlerinde CHP’li Kazım Kurt’un başkan seçilmesiyle bir dönüşüm yaşandı ve Kurt halen bu görevi sürdürmektedir.

Odunpazarı Belediyesi, mali açıdan diğer belediyelerden ayrışıyor. Borç yükü olmayan belediye, bankadan kefaletsiz 100 milyon lira kredi alabilecek durumda. Aynı zamanda esnafı düşünerek alacaklarını gününde ödeyen belediye, piyasaya olan borçlarını da rahatlıkla karşılayabiliyor.

Başkan Kazım Kurt, Odunpazarı ilçesindeki az gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla günde 2 bin haneye ücretsiz yemek dağıtımı yapıldığını belirtiyor. Aynı zamanda iş insanlarından aldıkları destekle birçok sosyal hizmet projesini hayata geçiren belediye, kreşler açarak çocuklara ve engellilere yönelik hizmetler sunuyor.

Odunpazarı ilçesinde belediyeye ait kreşlerde aylık 5 bin lira ücretle hizmet verilirken, özel kreşlerde bu ücret 28 bin liraya kadar çıkabiliyor. Engelli çocuklara yönelik açılan kreşte ise aylık ücret 500 lira seviyesinde. Belediye, vatandaşların ihtiyaçlarını gözeterek sosyal hizmet projelerine öncülük ediyor.

Başkan Kurt, eski Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e kazandırdığı modern yapılanmaları övgüyle anlatıyor. Özellikle toplu taşıma ve kentsel dönüşüm konularında önemli adımlar atan Büyükerşen’in, Eskişehir’e farklı bir kimlik kazandırdığını vurguluyor.

Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin şeffaf yönetim anlayışıyla halkın takdirini kazandığını belirtiyor. Belediye, meclis çalışmalarını canlı olarak yayınlayarak vatandaşların sürece dahil olmasını sağlıyor. Ancak, belediyenin kentsel gelişim planlarıyla ilgili bakanlığın yetersiz cevap verdiğini ifade eden Kurt, CHP’nin artan oy oranlarıyla gelecekte iktidar olabileceğine inanıyor ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Odunpazarı Belediyesi’nin Çarpıcı Başarıları ve Sıra Dışı Projeleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin