1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Öğrencilere Karneler Verildi, Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Heyecanı Başlıyor!

Öğrencilere Karneler Verildi, Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Heyecanı Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyonun üzerinde öğrencinin 11 Eylül 2023’te başlayan eğitim-öğretim yılı bugün sona erdi. Öğrencilere, yeni karneler dağıtıldı ve bu yıl ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumları da karnelerinde yer aldı.

Bugün Türkiye genelinde okul öncesinde 2 milyon 55 bin 350, ilköğretimde 11 milyon 59 bin 648 ve ortaöğretimde 6 milyon 789 bin 681 olmak üzere toplamda 19 milyon 904 bin 679 öğrenci karnelerini aldı. Öğrencilerin okul içi ve dışındaki sosyal etkinliklerdeki performansları da karnelerine yansıtıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Etimesgut Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Tekin, okul bahçesinde öğrencilerin yıl sonu etkinliklerini izledikten sonra karne dağıtım törenine katıldı.

2024-2025 eğitim-öğretim yılıyla birlikte “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında hazırlanan yeni müfredat, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlayarak kademeli olarak uygulanacak. Öğrenciler, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına 9 Eylül 2024’te başlayacak ve yaz döneminde 20 bin öğretmen ataması yapılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğrencilere Karneler Verildi, Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Heyecanı Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin