1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Öğretmeni Dolandırarak Milyonluk Projeyi Gerçekleştiremeyen Dolandırıcı Mahkemeye Getirilecek!

Öğretmeni Dolandırarak Milyonluk Projeyi Gerçekleştiremeyen Dolandırıcı Mahkemeye Getirilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiğdem İlgün isimli bir kişi, uçaklardaki türbülansı önleyecek bir çip projesi vaadiyle dolandırıcılık yapmakla suçlanmaktadır. İddianameye göre, İlgün, Sema T. isimli bir öğretmen arkadaşına bu projeyi anlatarak 110 bin lira dolandırmıştır. Sema T.’nin güvenini kazanan İlgün, vaat ettiği yatırım getirisini gerçekleştirmeyince suç ortaya çıkmıştır. Durumu fark eden Sema T. tarafından şikayet edilen İlgün, mahkemeye teslim etmesi gereken belgeleri ve bilgileri sunmamış ve duruşmalara katılmamıştır.

İlgün hakkında açılan dava sonucunda 5 yıl hapis cezası istenirken, İlgün duruşmalara katılmamıştır. Bu sebeple mahkeme tarafından İlgün için zorla getirilme kararı çıkarılmıştır. Dolandırıcılık suçundan yargılanan İlgün, iddialara karşı savunma yapmamış ve mahkemeye gelişine izin vermemiştir.

Çiğdem İlgün, türbülansı önleyecek bir çip projesi vaadiyle dolandırıcılık yaparak Sema T.’yi 110 bin lira dolandırmıştır. Ancak vaat ettiği getiri gerçekleşmeyince suç ortaya çıkmış ve mağdur olan Sema T. durumu mahkemeye taşımıştır. İlgün, mahkemeye gelmeyerek duruşmalara katılmamış ve zorla getirilme kararı çıkarılmıştır. Bu şekilde dolandırıcılık suçundan yargılanmaktadır.

İlgün’ün hakkında 5 yıl hapis cezası istenirken, duruşmalara katılmaması ve savunma yapmaması dikkat çekmektedir. İddianamede belirtilen suçlamalara karşı İlgün’ün nasıl bir savunma yapacağı ya da iddiaları kabul edip etmeyeceği belirsizliğini korumaktadır. Dolandırıcılık suçlamalarıyla yüz yüze kalan İlgün, mahkeme sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmeni Dolandırarak Milyonluk Projeyi Gerçekleştiremeyen Dolandırıcı Mahkemeye Getirilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin