1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Öğretmenler için Yeni Düzenleme: Başarı Belgesi Verilecek!

Öğretmenler için Yeni Düzenleme: Başarı Belgesi Verilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmen ve yöneticilere artık başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül verilebilecek. Bununla birlikte, öğretmenler ve yöneticiler için Devlet Memurları Kanunu disiplin hükümleri uygulanacak. Ancak, öğretmen ve yöneticilerden; öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri ilgili mevzuatında belirlenmiş usuller dışında paylaşanlara kınama; ilgili mevzuatı gereği yapılanlar dışında öğrencilere menfaat karşılığında özel ders veren veya özel ders için yönlendirme yapanlara, öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayacak şekilde öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek söz, davranış, hal ve hareketlerde bulunanlara, öğrencilerin ders başarılarının değerlendirilmesinde taraflı davrananlara, eğitim öğretim sürecinde Bakanlıkça onaylanan öğretim programının belirlediği amaç ve hedeflere aykırı faaliyet ve uygulamalar yapanlara aylıktan kesme cezası verilecek.

Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek yahut bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, hayasızca hareketler, müstehcenlik ve fuhuş suçları ile cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkum olanların öğretmenliği sona erecek.

“ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINI DA KALDIRACAK MISINIZ?”

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, konuyla ilgili olarak “Ücretli öğretmenlik uygulamasını da kaldıracak mısınız?” şeklinde bir soru yöneltti.

MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, öğretmenlerin hak ve statülerini güçlendirmeyi hedefleyen kanun teklifinin önemli bir adım olduğunu belirterek, “Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi’nin kabul edilmesiyle önemli bir açık kapatılacak, eksiklik giderilecektir.” şeklinde konuştu.

DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu, temizlik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek çözüm önerileri sundu.

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ise öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığı iddiasında bulundu.

AKP ELEŞTİRLERE YANIT VERDİ

AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, kanun teklifi hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi.

Maviş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim hizmetlerine ilişkin rakamları paylaştı ve güvenlik konusuna vurgu yaptı.

Nazım Maviş, öğrencilere ücretsiz yemek hizmetinin olduğunu ve öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, öğretmenlik meslek kanun teklifinin özlük hakları açısından pozitif etkileri olacağını ifade etti.

Genel Kurul’da, daha fazla madde kabul edildikten sonra birleşimin 8 Ekim Salı günü saat 15.00’te toplanacağı duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmenler için Yeni Düzenleme: Başarı Belgesi Verilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin