1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Öğretmenlik Mesleği İçin Yeni Düzenlemeler

Öğretmenlik Mesleği İçin Yeni Düzenlemeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanun teklifinin 5’nci, 14’ncü ve 15’nci maddelerinde değişiklikler yapıldığı sırada, teklifin ilk bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Kabul edilen 22 maddeye göre, öğretmenlik artık özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanacak ve öğretmen adayları en az lisans düzeyinde yükseköğretim programlarından mezun olacak. Milli Eğitim Akademisi tarafından verilecek hazırlık eğitimi, öğretmenlik mesleği için gerekli bilgi, beceri, tutum ve değerleri içerecek şekilde düzenlenecek.

Öğretmen adayları için hazırlık eğitimine alınma şartları belirlenirken, ÖSYM sınavlarından alınan puan üstünlüğüne göre adaylar seçilecek ve hazırlık eğitimine devam zorunlu hale getirilecek. Sağlık mazeretleri dışında, öğretmen adaylarına mazeretleri doğrultusunda izin verilebilecek ve disiplin ihlalleri durumunda gerekli adımlar atılacak.

Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi’nde uygulanacak disiplin cezaları ve cezalara karşılık gelen fiil ve davranışlar belirlenecek. Hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayanlar sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecek ve öğretmenlikte istihdam ve diğer konular, Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Bu kapsamda, öğretmenlik mesleği daha özel bir ihtisas olarak tanımlanacak ve öğretmen adayları için önemli değişiklikler yapılacak. Hazırlık eğitimine uygun adaylar seçilecek ve disiplin ihlalleri durumunda ceza uygulanacak. Sözleşmeli öğretmenlikte istihdam ve diğer hususlar da yönetmelikle belirlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmenlik Mesleği İçin Yeni Düzenlemeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin