1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi TBMM’de Kabul Edildi: Öğretmenlerin Görev ve Sorumlulukları Düzenleniyor!

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi TBMM’de Kabul Edildi: Öğretmenlerin Görev ve Sorumlulukları Düzenleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin ilk 6 maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddeler, öğretmenlerin seçilmesi, yetiştirilmesi, atanması, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları ile ilgili konuları düzenlemektedir. Ayrıca Milli Eğitim Akademisinin kurulması ve görevleri de teklifle belirlenmektedir. AKP, öğretmenlerin hak, ödev ve sorumluluklarını düzenleyen 5. madde hakkında bir önerge verdi.

Önergeye göre, öğretmenler Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli değerlere sahip, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletine karşı sorumluluklarını bilen öğrenciler yetiştirecektir. Öğretmenler, öğrencilerin bireysel farklılıklarını dikkate alacak ve onlara saygı gösterecektir. Ayrıca öğretmenlerin görevleri ve sorumlulukları da belirlenmiştir.

Öğretmenlerin mesleki faaliyetleri dışında görevlendirilmemesi, yöneticilerin ödev ve sorumluluklarının düzenlenmesi de teklifle sağlanmıştır. Öğretmenlerin hak, ödev ve sorumlulukları ile eğitim süreçlerindeki görevlerinin yönetmelikle belirleneceği vurgulanmıştır.

Genel Kurulda yapılan görüşmelerde, bazı milletvekilleri teklifi eleştirmişlerdir. Uzman görüşlerinin alınmaması, eğitim fakültelerinin içeriğinin boşaltılmaya çalışılması, özel okul öğretmenleri ve ücretli öğretmenlerin sorunlarına çözüm getirilmemesi eleştirilere neden olmuştur. Eğitim alanının anayasaya göre düzenlenmesi gerektiği ve bu konunun siyaset üstü bir konu olduğu vurgulanmıştır.

Teklife karşı çıkan milletvekilleri, öğretmenleri daha fazla denetlemeye yönelik bir dayatma olduğunu ve eğitim sisteminin sorunlarını çözmeyeceğini savunmuşlardır. Eğitim sisteminin sermayeye teslim edildiğini ifade eden milletvekilleri, AK Parti iktidarının eğitim politikalarını eleştirmişlerdir.

TBMM Başkanvekili, bir milletvekilinin diğer vekilleri cep telefonu ile görüntülemesine uyarmış ve meşru olanın monitör aracılığıyla verilen görüntüler olduğunu belirtmiştir. Teklifin 6. maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verilmiş ve komisyonun yerini almaması nedeniyle birleşim kapatılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi TBMM’de Kabul Edildi: Öğretmenlerin Görev ve Sorumlulukları Düzenleniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin