1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ogün Samast Serbest: Dink Cinayetiyle Bağlantılı Yeni İddianame Ortaya Çıktı!

Ogün Samast Serbest: Dink Cinayetiyle Bağlantılı Yeni İddianame Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olan Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de İstanbul’daki gazete binası önünde sadece 17 yaşında olan Ogün Samast tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybetti. Ogün Samast, suikastten sonra tutuklanmış ve 16 yıl 10 ay cezaevinde hapis cezası almıştı. Ancak iyi halinden dolayı koşullu salıverme kapsamında cezasının dolduğu ve cezaevi yönetimi tarafından bu süreçte deneme aşamasında olduğu belirlendi. Bu nedenle, 15 Kasım tarihinde tahliye edilerek serbest bırakıldı.

Ogün Samast hakkında yeni bir iddianame düzenlendi. İddianamede, Dink cinayetinin ardından örgütün İstanbul İstihbarat Müdürlüğü’nü ele geçirdiği ve daha sonra bu şubenin imkanlarıyla bir dizi suç ve operasyonun başlatıldığı iddia edildi. Bu süreç Ergenekon, Balyoz, Ayışığı, Askeri Casusluk, Cizre/Temizöz, Devrimci Karargah, Tahşiye, Selam Tevhid, 17-25 Aralık operasyonu ve davalara hatta 15 Temmuz hain darbe girişimine yol açtığı belirtildi.

Ogün Samast hakkında “Silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Daha sonra bu dava, hukuki ve fiili bağlantıları nedeniyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı dava ile birleştirildi. Ogün Samast’ın yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Ogün Samast’ın duruşması Trabzon’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek de cezaevlerinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Cumhuriyet Savcısı mütalaasını sundu.

Savcı, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ersin Yolcu, Tuncay Uzundal, Ahmet İskender Zeynel Abidin Yavuz ve Ogün Samast’ın üzerlerine atılan suçlardan dolayı dava açılması halinde zaman aşımının gerçekleşeceğini ve bu nedenle davalarının düşürülmesini talep etti. Ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan Faruk Sarı ve Yahya Öztürk’ün dosyalarının ayrılmasını talep etti.

Mütalaada, Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ayrıca, Adem Sağlam için “Örgüt üyeliğinden” 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mahkeme, savunmaların hazırlanması için süre vererek duruşmayı erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ogün Samast Serbest: Dink Cinayetiyle Bağlantılı Yeni İddianame Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin