1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Okul Çantası Fiyatları Uçtu! Yeni Eğitim Dönemi Başlamadan Veliler Şoka Girdi

Okul Çantası Fiyatları Uçtu! Yeni Eğitim Dönemi Başlamadan Veliler Şoka Girdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek enflasyon ve fahiş zamlar, yaklaşan okul dönemi ile birlikte kırtasiye malzemelerini de etkiledi. Bu yıl okula başlayacak birinci sınıf öğrencisinin en temel ürünlerini içeren okul çantasının maliyeti 1.625 liradan başlıyor. Geçen yıl aynı liste için ödenmesi gereken miktar ise 1.053 liraydı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Genel Sekreteri İrem Özkal, geçen yıl ile bu yıl arasında genel olarak ürün bazında yüzde 30 ile 60 fiyat artışı olduğunu belirtti. Özkal, bu yıl bir çantanın ortalama 1.625 ile 1800 lira arasında olacağını ve tüketici tercihlerine bağlı olarak fiyatların değişebileceğini söyledi.

TÜKİD tarafından hazırlanan listede yer alan bazı ürünlerin fiyatlarına da dikkat çekildi. Geçen yıl 15 lira olan 60 yapraklı yazı defterinin bu yıl 28 liraya, 12’li kurşun kalem fiyatının 44 liradan 57 liraya, oyun hamurunun fiyatının 50 liradan 75 liraya yükseldiği görülüyor. Ayrıca, sırt çantasının fiyatının 300 liradan 500 liraya, beslenme çantasının ise 90 liradan 170 liraya çıktığı belirtildi. Eğitim öğretim döneminin başlaması öncesinde velilerin kırtasiye ürünleri alırken güvenilir ürünlere önem vermeleri gerektiği vurgulandı.

TÜKİD Genel Sekreteri İrem Özkal, temel ihtiyaçları karşılayan listedeki ürünlerin kalitesine ve velilerin tercihlerine bağlı olarak maliyetin artabileceğini söyledi. Ürün sayısının artması ve seçilen malzemelerin değişmesiyle liste maliyetinin yükseldiğine dikkat çeken Özkal, bu durumda maliyetin 3 bin liraya kadar çıkabileceğini ifade etti. Özkal ayrıca, bir sırt çantasının 400 ila 1.000 lira arasında değişebileceğini ve bu durumun tüketici taleplerine ve gelir durumuna bağlı olduğunu belirtti.

Sonuç olarak, okul malzemelerine yapılan zamların ve enflasyonun etkisiyle bu yıl kırtasiye alışverişlerinde artan maliyetlerle karşılaşılıyor. Velilerin ürün alırken güvenilir markaları tercih etmeleri ve maliyetleri göz önünde bulundurmaları önem taşıyor. TÜKİD tarafından hazırlanan liste, tüketicilere okul dönemi için gerekli olan ürünleri seçerken rehberlik ediyor ve farklı bütçelere hitap eden seçenekler sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Okul Çantası Fiyatları Uçtu! Yeni Eğitim Dönemi Başlamadan Veliler Şoka Girdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin