1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. OKULDA SİLAHLA SALDIRI: TAYİN TEHDİDİNE DAYANAMADI!

OKULDA SİLAHLA SALDIRI: TAYİN TEHDİDİNE DAYANAMADI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, dün saat 14.30 sıralarında Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Bilişim Öğretmeni Serdar Alagöz (34), iddiaya göre bir süredir baskı gördüğünü hissediyordu ve bu nedenle okula ruhsatsız tabanca ve bıçakla geldi. Okul müdürünü odasında bulamayınca kadın müdür yardımcısına silah çekti. Tartışma esnasında öğretmen silahını ateşledi fakat tutukluk yapması sonucu bir facia yaşanmasının önüne geçildi. Panikle dışarıya çıkan öğretmen, silahını doldur boşalt yaparken kazara ateş alınca kantindeki görevliler müdahale etti ve olay polise bildirildi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Serdar Alagöz, Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliğinde gece boyu sorguya alındı. Psikolojik durumunun iyi olmadığı tespit edilen öğretmen, herhangi bir ilaç kullanmadığını ya da tedavi görmediğini belirtti. 5 yıl önce eşinden ayrılan Alagöz, 2 yıldır çalıştığı okulda sürekli mobbinge maruz kaldığını ifade etti. 2 Ekim 2024 tarihinde yaşanan bir toplantıda okul müdürünün kendisini tayin ettirmekle tehdit ettiğini ve hakaretlerde bulunduğunu iddia eden Serdar Alagöz, bu olayın ardından müdürle arasındaki gerginliğin arttığını belirtti ve intikam alma planı yaptığını söyledi.

Polis soruşturması sırasında Silahı nereden temin ettiği sorusuna net bir cevap vermeyen öğretmen, sürekli farklı isimler vererek şaşırttı. Öğretmenin çantasında oyuncak bir tabanca, 3 bıçak ve sebze meyve çıkması ise dikkat çekiciydi. Olay günü aslında dersleri olduğunu ancak müdürü beklemek için odasında beklediğini, ancak kızının rahatsızlığı nedeniyle gelmediğini öğrenince müdür yardımcısının odasına gittiğini ifade etti. Adli işlemleri tamamlanan Serdar Alagöz, adliyeye sevk edildi.

Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan bu olay, okul camiasını ve velileri derinden üzdü. Olayın detayları incelendikçe öğretmenin psikolojik sorunları ve okuldaki baskılarla başa çıkma güçlüğü ortaya çıktı. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için okullarda çalışan öğretmenlere destek sağlanması ve sorunların çözümü konusunda daha hassas olunması gerektiğini belirtti. Olayın ardından tedbirler alınarak benzer durumların yaşanmaması için çalışmalar yapılacağı duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
OKULDA SİLAHLA SALDIRI: TAYİN TEHDİDİNE DAYANAMADI!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin