1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Okullarda Temizlik Hizmetleri Hakkında Son Açıklama!

Okullarda Temizlik Hizmetleri Hakkında Son Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, son günlerde sosyal medya ve basında yer alan “okullarda temizlik hizmetleri” konusu hakkında doğru bilgi verme ihtiyacı doğmuştur.

Bakanlığa bağlı 60 bin 487 okulun temizliği ve temizlik malzemeleri sağlanmaktadır. Şu anda 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli görev yapmaktadır. İşgücü Uyum Programı kapsamında yarı zamanlı 120 bin kişiye ek olarak 63 bin 777 personel görev yapmaktadır.

Ayrıca, “Toplum Yararına Program (TYP)” kapsamında 30 bin kişi daha göreve başlamıştır. Şu anda 143 bin 355 temizlik personeli okullarda görev yapmaktadır. İşgücü Uyum Programı kontenjanının doldurulması süreci devam etmektedir.

Okullardaki temizlik personeli sayısı 110 binden 143 bin 355’e yükseltilmiştir. Okulların temizlik durumu Bakanlık ve TSE tarafından yetkilendirilen yaklaşık 8.000 kişi tarafından takip edilmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocukların sağlığını korumak öncelikli amaçtır. Kamu kurumlarıyla işbirliği önemlidir, ancak siyasi malzeme yapılması etik değildir.

Öğrenci, öğretmen ve çalışanlarıyla birlikte 20 milyonu aşkın camianın adresi olan okullarımızı zan altında bırakan bazı belediyelerin yanlış algı oluşturmaya çalıştığı belirtilmektedir.

Okullarımızda siyasete izin verilmemekte, herkesin bu konuda hassas olması gerektiği vurgulanmaktadır. Eğitim kurumları siyasete malzeme yapılmamalı, herkesin vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Okullarda Temizlik Hizmetleri Hakkında Son Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin