1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Okulların Açılmasına Sayılı Günler Kala: Şubeler ve Öğretmenler Kura İle Belirlenecek!

Okulların Açılmasına Sayılı Günler Kala: Şubeler ve Öğretmenler Kura İle Belirlenecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren bir haber var! Okulların açılmasına artık sayılı günler kaldı. 1. sınıfa başlayacak ve 5. sınıfa geçecek öğrencilerin hem şubeleri hem de öğretmenleri e-okul üzerinden 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek kura ile belirlenecek. Detaylar Kanal D Ana Haber’de açıklandı.

Önceden sınıf öğretmen tespitini okul idarecileri yapıyordu. Ancak, eğer veliler değişiklik talep ederse okula yazılı bir başvuru yapacaklar. Sınıf değişikliği için, rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor ve okul yönetiminin onayı gerekecek ve değişiklik yıl içerisinde sadece bir kez yapılabilecek. Yeni düzenleme ile sınıf ve öğretmen tespitinin adil ve tarafsız olması hedefleniyor.

Okulların açılmasına artık sayılı günler kaldı. Veliler artık sınıf ve öğretmen seçiminde bulunamayacaklar. 1. ve 5. sınıfta şubeler ve öğretmenler kura ile belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kuralar 28-30 Ağustos tarihleri arasında çekilecek.

Sınıf ve öğretmen tespitini daha önce okul idareleri yapıyordu. Veliler değişiklik talep ettiğinde okula yazılı başvuru yapacaklar. Sınıf değişikliği için rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor ve okul yönetiminin onayı gerekecek. Değişiklik yıl içerisinde sadece bir kez yapılabilecek.

Yeni düzenleme ile sınıf ve öğretmen tespitinin adil ve tarafsız olması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Okulların Açılmasına Sayılı Günler Kala: Şubeler ve Öğretmenler Kura İle Belirlenecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin