1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Olaylı gece: Cinayetin ardındaki gerçekler gün yüzüne çıktı!

Olaylı gece: Cinayetin ardındaki gerçekler gün yüzüne çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen yıl 20 Aralık’ta saat 00.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde yaşanan olay, mahalle sakinlerini endişelendirdi. Nilüfer Caddesi’nde peş peşe duyulan silah sesleri sonrası dışarı çıkan mahalle halkı, kanlar içinde yerde yatan bir kişiyle karşılaştı. Polis ve sağlık ekipleri ihbar üzerine olay yerine sevk edilirken, yapılan incelemede yaralının kimliği Yakup Karataş olarak belirlendi.

Yaralı halde Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Karataş, ne yazık ki kurtarılamadı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayı aydınlatmak için çalışma başlattı. Görgü tanıklarının ifadelerine ve güvenlik kameralarına başvuran ekipler, Batuhan Kolpar, İsmail İlhan, Rıdvan Güleçyüz ve Tayfun Eseroğlu’nu cinayet şüphelisi olarak, Harun Taykan’ı ise azmettirici olarak gözaltına aldı. Soruşturmanın ardından 5 şüpheli tutuklandı.

Cinayetle ilgili soruşturma sonuçlandı. Harun Taykan, azmettirme suçunu kabul etmedi ve olayın ardında Karataş ile aralarında herhangi bir husumet olmadığını belirtti. Ancak soruşturma sonucunda, Taykan’ın daha önceden Karataş’ı ayağından yaraladığı ve uyuşturucu ticaretinden kaynaklanan bir husumet bulunduğu tespit edildi.

Savcılık, ifadeler ve incelemeler sonucu iddianame hazırladı. İddianamede sanıkların ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile ‘ruhsatsız silah taşımaktan 3 yıla kadar hapis’ cezası istendi. Idianamede, Taykan’ın Kolpar’a ‘Yakup öldü, bu iş bitti’ diyerek, silahı ateşlemesini sağladığı ve Eseroğlu’na silah hediye ettiği belirtildi. Idianame, ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Olaylı gece: Cinayetin ardındaki gerçekler gün yüzüne çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin