1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Önceki Gün İzmir’de Kontrol Altına Alınan Yangınların Detayları

Önceki Gün İzmir’de Kontrol Altına Alınan Yangınların Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün (18 Temmuz 2024 Perşembe) ülke genelinde, 34’ü orman, 14’ü kırsal alanda olmak üzere toplam 48 yangına müdahale edildiğini sosyal medya hesabından açıkladı.

Gün içinde büyüme potansiyeli olan 9 yangına havadan ve karadan yoğun şekilde müdahale edildi. Manisa-Turgutlu, Bursa-Orhaneli, Edirne-Keşan ve Kütahya-Gediz’de çıkan yangınlar ile önceki gün başlayan İzmir-Bergama yangını kontrol altına alındı. Balıkesir-Altıeylül, Uşak-Sivaslı ve İzmir-Foça’daki yangınların enerjisi düşürülerek kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.

Dün saat 13:25’te İzmir’in Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi Mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Orman Genel Müdürlüğü ekipleri 10 dakika içinde, yani saat 13:35’te ilk müdahalede bulundu.

Yangın haberi alındıktan sonra hızla; 7 adet söndürme uçağı, 19 adet söndürme helikopteri, 50 adet arazöz, 6 adet iş makinesi ve 359 personel bölgeye sevk edildi. Yangının meydana geldiği an itibariyle hava sıcaklığı 38 derece, rüzgar hızı saatte 53 km ve nem %25 olarak ölçüldü.

İzmir Valiliği koordinasyonunda, Orman Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer kamu kurumları yangının tehdit ettiği yerleşim birimlerinde can ve mal kaybı yaşanmaması adına gerekli tedbirleri aldılar. Yangını kontrol altına alma çalışmaları, gece de devam ediyor.

İlgili kurumlar, gönüllüler, STK’lar ve vatandaşların işbirliği ile enerjisi düşürülen yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Önceki Gün İzmir’de Kontrol Altına Alınan Yangınların Detayları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin