1. Haberler
  2. Ankara
  3. Onikişubat Depreminde Enkaz Altında Kaldı, Kanseri Yendi: Beyza Uysal’dan İlham Veren Mücadele!

Onikişubat Depreminde Enkaz Altında Kaldı, Kanseri Yendi: Beyza Uysal’dan İlham Veren Mücadele!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uysal ailesi, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezindeki evlerindeki deprem felaketine maruz kaldı. Orkide Siteleri adlı 3 bloktan oluşan yerleşim birimi, şiddetli sarsıntı sonucu yerle bir oldu. Bu faciada toplamda 260 kişi hayatını kaybetti ve sadece 15 kişi sağ kurtulabildi. Uysal ailesi ise 9 katlı binanın 7’nci katında oturuyordu ve enkaz altında kaldı. Babası Nejat Atahan Uysal (51) ve oğlu Arif Turab (18) hayatını kaybederken, annesi Beyza Uysal (43) ve küçük oğlu Muhammet Kutay (11) ise kurtarılarak hayatta kaldı.

Beyza Uysal depremi atlatmanın ardından, rahim kanseri olduğunu öğrendi. Ankara’ya giderek ameliyat olan Uysal, başarılı bir operasyon sonrası sağlığına kavuştu. Bu zorlu süreci kaleme alan Uysal, bir kitap yazarak yaşadığı deneyimleri paylaştı. “Son akşam yemeği” adını verdiği kitapta, 20 yıllık hayat arkadaşını ve oğlunu kaybetmenin acısını ve yaşadıklarını anlattı. Bu kitap birçok kadın tarafından ilham kaynağı olarak görüldü ve katıldığı röportajlarda da hayatta kalmanın mücadelesini anlattı.

Uysal, kitabında enkaz altında eşiyle son konuşmasını da aktardı. Eşiyle olan bu dokunaklı konuşmayı okuyucularıyla paylaşarak duygusal anıları dile getirdi. Kitabın devamını yazmayı ve bir roman çıkarmayı hedefleyen Uysal, yaşadığı acılarla diğer insanlara umut ve güç verme yolunda ilerlemeye devam etti. Yaşadığı zorluklara rağmen pozitif bir bakış açısını koruyarak, başkalarına da aynı şekilde ilham olmayı amaçlayan Uysal, umut verici bir örnek olarak hayatına devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Onikişubat Depreminde Enkaz Altında Kaldı, Kanseri Yendi: Beyza Uysal’dan İlham Veren Mücadele!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin