1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ordu’dan İstanbul’a: Lisans ve Yüksek Lisans Yarıda Kaldı

Ordu’dan İstanbul’a: Lisans ve Yüksek Lisans Yarıda Kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu doğumlu olan lisans eğitimi için İstanbul’a giden Yağmur Hüsem, burslu olarak okuduğu vakıf üniversitesinden yazılım mühendisliği bölümünden mezun olduğunu ifade etti. ABD’de dil eğitimi aldıktan sonra yüksek lisansa kabul edildiğini belirten Hüsem, 2018 yılında babasının vefatı nedeniyle yüksek lisans eğitimini yarıda bırakarak ülkeye döndüğünü ve iş hayatına atıldığını söyledi. Aynı zamanda ailesine ait fındık bahçesiyle de ilgilendiğini vurgulayan Hüsem, İstanbul’daki bir yazılım firmasında mühendis olarak çalışmaya devam ettiğini aktardı.

Yağmur Hüsem, 30 yaşında olup fındık hasat dönemlerinde annesine yardım ettiğini belirtti. Ailesiyle birlikte fındık toplamanın kendisi için önemli bir değer olduğunu ifade eden Hüsem, bu geleneği sürdürdüğünü dile getirdi. Fındık tarımının ailesinin uzun yıllardır geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Hüsem, dedesinden babasına, şimdi de kendisinin bu geleneği devam ettirdiğini belirtti.

Fındık krema ve ezmesi üretimi üzerine araştırmalar yaptığını açıklayan Hüsem, kendi ürettiği ürünleri yöresel satış noktalarında ve dijital platformlarda sattığını belirtti. Emine Hüsem ise bir çocuk annesi olup bahçesindeki fındığı işçilere toplattıklarını ve kalan kısmını kızıyla birlikte hasat ettiğini söyledi. Yağmur Hüsem’in uzun yıllardır gurbette olmasına rağmen babasının mirasına sahip çıktığını ve ailesine büyük destek olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ordu’dan İstanbul’a: Lisans ve Yüksek Lisans Yarıda Kaldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin