1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Orhangazi’de Banyo Sobasından Çıkan Yangın Korkuttu!

Orhangazi’de Banyo Sobasından Çıkan Yangın Korkuttu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orhangazi ilçesine bağlı Yeni Sölöz Mahallesinde ikamet eden Sadegül Kıyar adlı bir kadın, evinde meydana gelen yangın olayıyla karşı karşıya kaldı. Bugün akşam saatlerinde banyo sobasını yakmaya çalışırken çıkan yangın, kısa sürede evin her tarafını sardı. Kadın, yangının başlamasıyla birlikte hemen dışarıya çıkmayı başardı. Yangın durumu hemen yetkililere bildirildi ve bölgeye itfaiye ile jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yaklaşık bir saat süren yoğun çabaları sonucunda yangını kontrol altına almayı başardı ancak ev kullanılamaz hale geldi.

Jandarma ekipleri de, olayla ilgili detaylı bir inceleme yapmak üzere çalışmalara başladı. Evde meydana gelen yangının neden çıktığı ve hangi faktörlerin etkili olduğu konusunda araştırmalar sürüyor. Yangının çıkış noktasının banyo sobası olduğu belirtilirken, yanlış kullanım veya teknik bir arıza sonucunda olabileceği üzerinde duruluyor. Evde bulunan diğer eşyaların da zarar gördüğü görüldü.

Olay sırasında evde sadece Sadegül Kıyar’ın bulunması, şans eseri daha büyük bir felaketin önüne geçildi. Yangın anında paniğe kapılmadan dışarı çıkabilmesi, can kaybının yaşanmaması açısından büyük bir şans oldu. Ancak evde maddi hasarın yanı sıra duygusal anlamda da etkilenen kadının, geçmişte yaşadığı ev ve eşya kaybıyla başa çıkmakta zorlanabileceği düşünülüyor.

Olayın ardından mahalle sakinleri de, bir yangın alarm sistemi kurulması ve yangın önlemlerinin arttırılması gerekliliği konusunda yetkililere çağrıda bulundu. Yangın, sadece maddi zararlara yol açmakla kalmayıp, insan hayatını da riske atan ciddi bir tehlike olarak görülüyor. Bu nedenle, benzer olayların önüne geçebilmek adına gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

Yaşanan yangın olayı, Yeni Sölöz Mahallesi sakinlerini tedirgin ederken, bölgedeki diğer ev sahipleri de benzer bir durumun kendileriyle de yaşanabileceği endişesini taşıyor. Bu tür acil durumlar için gereken hazırlıkların yapılması ve yangın söndürme ekipmanlarının bulundurulması, herkesin sorumlulukları arasında yer alıyor. Yangın riskini en aza indirmek ve olası felaketleri önlemek için alınacak önlemler, hayati önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Orhangazi’de Banyo Sobasından Çıkan Yangın Korkuttu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin