1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Orman Yangınından Düşen Helikopter! 🚁🔥

Orman Yangınından Düşen Helikopter! 🚁🔥

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kozan ilçesi Kızlarsekisi Mahallesi’nde, Tirezek mevkisinde meydana gelen orman yangınına müdahale etmek için gönderilen yangın söndürme helikopteri, 2 Ağustos tarihinde Göksu Çayı üzerinde bulunan Gökdere Köprü Barajı’ndan su alırken düştü. Helikopterde bulunan 5 kişi, barajdan yüzerek kurtulmayı başardı ve botlarla kıyıya çıkarıldı. Yangın söndürme helikopteri düştükten sonra, diğer ekiplerin çabalarıyla orman yangını söndürüldü. Olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırılan 5 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Enkazın sudan çıkarılması için çalışmalar yapıldı.

Ankara ve Adana’dan bölgeye gönderilen JAK ve SAK ekipleri ile su altı robotu, ‘Mi-8’ tipi yangın söndürme helikopterinin enkazına ulaşmak için 38 metre derinliğe daldı. JÖAK ve SAK timleri, botlarla enkazın bulunduğu bölgeye ulaştılar. Helikopterin sudan çıkarılması için, baraj gölünün seviyesi düşürüldü. Toplamda 12 ton yük kapasitesine sahip 7 kaldırma balonuyla helikopter yüzeye çıkartılacak, ardından da vinç yardımıyla karaya taşınacaktı.

Suda çalışan ekipler, helikopteri balonlarla 38 metreden 10 metreye çıkardıktan sonra, 200 tonluk vinç yardımıyla yaklaşık 3 saat süren bir çalışma sonucunda enkazı karaya çıkardılar. Çalışmalar, bölge halkı tarafından ilgiyle takip edildi ve gece saatlerinde son buldu.

Sudan çıkarılan helikopterin pervanelerinin kırıldığı ve gövdesinin hasar gördüğü belirlendi. Helikopter enkazı, parçalanarak vinç yardımıyla TIR’a yüklenecek ve daha sonra inceleme için Ankara’ya gönderilecekti. Helikopterin enkazı, Rus mürettebatın ve şirketin kontrolünde parçalara ayrılarak işleme konuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Orman Yangınından Düşen Helikopter! 🚁🔥
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin