1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ormanlara Girişte Yeni Kural: 15 Ekim’e Kadar Yasak!

Ormanlara Girişte Yeni Kural: 15 Ekim’e Kadar Yasak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ormanlık alanlara girişlerin 15 Ekim’e kadar yasaklandığı açıklandı. Orman yangınlarının önlenmesi için alınan önlemler kapsamında, vatandaşlar ateş yakmayacaklar, piknik yapmayacaklar ve anız yakmayacaklar.

Erzurum Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, orman yangınlarına karşı alınan önlemler kapsamında 1 Temmuz-15 Ekim tarihleri arasında belirli bölgelerde tedbirler uygulanacağı belirtildi. Bu kapsamda Şenkaya ilçesi yol ayrımı asfaltının her iki tarafındaki sarıçam ağaçlandırma alanları, İkizpınar köy yolu çevresindeki sarıçam ağaçlandırma alanları, Oltu ilçesi Gökçedere, Dere Başı, Güllüce, Ormanağzı, Kayaaltı, Antaş, Bahçecik, Aşağı Çamlık, İnci, Şenyamaç, Kaban, Beykonak köy yollarının her iki yanındaki sarıçam ormanlarının çevresi ve içinden geçen yollar gibi alanlarda ateş yakmak, piknik yapmak ve mola vermek yasaklandı.

Orman alanlarına 4 kilometre mesafede bulunan köylerde anız ve benzeri bitki örtüsünün yakılmasının da yasaklandığı vurgulandı. Yasakları ihlal edenler hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtilerek, vatandaşlara sadece tescilli piknik alanlarında ateşsiz piknik yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

Tescilli piknik alanlarında hizmet veren işletmeler, ziyaretçilere çöplerini atmayarak çevreyi korumaları konusunda uyarılarda bulunacak. Orman içi ve kenarında tadilat veya yeni yapılar yapacak firmalar, gerekli önlemleri alacaklarını duyurdu. Ayrıca, nakil hatlarının ve trafo merkezlerinin bakımı ile ilgili kuruluşların ormanlık alanlardan geçen bölgelerde gerekli bakım çalışmalarını yapacakları belirtildi. Belediyeler çöp toplama ve depolama alanları çevresinde koruma bandı oluşturarak yangın riskine karşı hazırlıklı olacaklar. Orman İdaresi, Jandarma, Emniyet, Belediye ve Zabıta Birimleri tarafından oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak ve yangınlara karşı hızlı müdahale sağlanabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ormanlara Girişte Yeni Kural: 15 Ekim’e Kadar Yasak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin