1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Osman Kavala’dan Tuğrul Türkeş’e sert tepki: “Yadırgadım!”

Osman Kavala’dan Tuğrul Türkeş’e sert tepki: “Yadırgadım!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osman Kavala, Gezi davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasının ardından Tuğrul Türkeş’in ziyaret açıklamalarına tepki gösterdi. Kavala, avukatları aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada Türkeş’in sözlerini yanlış bulduğunu belirtti. Türkeş’in, babasının yaşadığı acıları hissetmiş olmanın hassasiyetini anlatmak istediğini düşünse de Kavala, kendisini Alparslan Türkeş ile aynı kefeye konulmasını yadırgadığını ifade etti.

Kavala, her bireyin hayatının ve haklarının eşit derecede değerli olduğunu vurguladı. Toplumda herkesin eşit değerde olmadığını kabul etmekle birlikte, hukukun egemen olduğu bir ülkede herkesin eşit haklara sahip olması gerektiğini savundu. Eşitlik ilkesinin ihlal edildiği durumlarda adaletsizliklerin meşrulaştırıldığını ve şiddetin teşvik edildiğini belirten Kavala, önemli görülmeyen insanların hayatlarının değersizleştirilmesine karşı çıktı.

Kavala, Türkeş’in ziyaret açıklamalarının ardından yaşanan bu durumun toplumda adaletsizliğe neden olduğunu ve keyfi cezalandırmaların normalleşmesine yol açtığını dile getirdi. Özellikle siyasi figürlerin tutum ve söylemlerinin toplum üzerinde büyük etkisi olduğunu belirten Kavala, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıyla yaşanan uygar bir toplum için her bireyin değerli olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, Osman Kavala, Tuğrul Türkeş’in açıklamalarını kabul edilemez bulduğunu ve kendisini Alparslan Türkeş ile aynı kefeye koymasını yadırgadığını belirtti. Adalet, eşitlik ve insan hakları konularında toplumda farkındalık yaratılması gerektiğini vurgulayan Kavala, herkesin hak ettiği saygıyı ve adaleti görmesi gerektiğini ifade etti. Gezi davası sürecinde yaşanan bu tür tartışmaların toplumsal duyarlılık ve adalet açısından önemli olduğunu belirten Kavala, hukuka ve insan haklarına saygının herkes için sağlanması gerektiğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Osman Kavala’dan Tuğrul Türkeş’e sert tepki: “Yadırgadım!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin