1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Osmaniye de Aile ve Gençlik Fonu’na Eklendi, 150 Bin Lira Destek Verilecek!

Osmaniye de Aile ve Gençlik Fonu’na Eklendi, 150 Bin Lira Destek Verilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Gençlik Fonu’nun desteklediği evlenecek gençler projesine bir il daha katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Osmaniye’nin artık Aile ve Gençlik Fonu’na dahil olduğunu duyurdu. Başvuru sürecinde gelir kriterlerinin genişletilmesiyle gençlere daha geniş bir destek imkanı sunuldu. Başvurular 2.3 asgari ücret gelir sınırını karşılayan gençler için açıldı.

Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanmak isteyen çiftlerin, belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illerinde veya Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ikamet eden çiftler projeden faydalanabilirler. Ayrıca her iki çiftin belirli şartları da karşılaması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 18-29 yaş arasında olmaları, belirli illerde taşınmaz sahibi olmamaları ve belirli gelir sınırlarını karşılamaları gerekmektedir.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Gerekli belgeler ile ilgili kurumlardan online olarak temin edilebilmektedir. Başvuru sürecinde yıllık gelir beyanı da e-Devlet üzerinden bildirilecektir. Ayrıca çiftlerin evlilik öncesi ve sonrasında alacakları eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden de faydalanmayı kabul etmeleri gerekmektedir. Başvuruları kabul edilecek olan çiftlerin, affa uğramış olsa dahi belirli suçlardan kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı bulunmamalıdır.

Bu destek programı ile gençlerin güçlü aileler kurabilmeleri ve sağlam temellere dayalı bir yaşam sürmeleri desteklenmektedir. Proje kapsamında verilecek kredi desteği 48 ay vadeli olup, geri ödemesiz olarak sunulmaktadır. Aile ve Gençlik Fonu, evlenecek genç çiftlere maddi destek sağlamanın yanı sıra eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle de destek olmayı amaçlamaktadır. Gençlerin aile kurma sürecinde karşılaşabilecekleri sorunların çözümüne katkı sağlamak için uygulanan bu proje, gençlerin daha sağlıklı bir aile hayatı sürmelerine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Osmaniye de Aile ve Gençlik Fonu’na Eklendi, 150 Bin Lira Destek Verilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin