1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ÖSYM Başkanı: 2024-DGS için Katılımcı Rekoru!

ÖSYM Başkanı: 2024-DGS için Katılımcı Rekoru!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans eğitimine Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) katılacak aday sayısının 312 bin 855 olduğunu duyurdu.

30 Haziran’da gerçekleştirilecek olan DGS için yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Ersoy, “İki yıllık meslek yüksekokulu eğitimini dört yıllık lisans programına taşımak isteyen öğrenciler için 81 il ve Lefkoşa’da, 105 sınav merkezinde 903 bina ve 13 bin 510 salonun kullanılacağını belirtti. Emniyet görevlileri de dahil olmak üzere toplam 43 bin 299 kişinin sınavda görev alacağını ifade etti. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacak. Toplamda 100 sorudan oluşacak sınavda 50 sayısal ve 50 sözel soru yer alacak. Test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.” dedi.

Adayların en az 1 saat önce sınav binalarında hazır olmalarının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ersoy, sınavın başlama saati olan 10.00’dan sonra adayların içeri alınmayacağını hatırlattı ve tüm adaylara başarılar diledi.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanlarında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin sınav günü açık olacağını da belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ÖSYM Başkanı: 2024-DGS için Katılımcı Rekoru!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin