1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Otokar, Romanya’da COBRA II Pikap Versiyonunu Tanıttı!

Otokar, Romanya’da COBRA II Pikap Versiyonunu Tanıttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk savunma sanayisinin önde gelen zırhlı kara aracı üreticilerinden biri olan Otokar, COBRA II aracının pikap versiyonunu Romanya’daki Karadeniz Savunma ve Havacılık Fuarı’nda (BSDA) tanıttı. Koç Topluluğu şirketlerinden olan Otokar, kara sistemleri alanındaki ürün ve kabiliyetlerini küresel çapta tanıtmaya devam ediyor. Son olarak Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 9. BSDA fuarına katılan Otokar, COBRA II aracının pikap versiyonunu ilk kez yurt dışında sergiledi. NATO ve Birleşmiş Milletlerin tedarikçisi olan Otokar, fuarda ARMA 8X8 ve COBRA II gibi zırhlı araçları sergileyerek, sektördeki en son teknolojileri tanıttı.

COBRA II’nin pikap versiyonu, modüler yapısı ve üstün hareket kabiliyeti ile dikkat çekti. 15’ten fazla ülkede ve 20’den fazla kullanıcı tarafından Birleşmiş Milletler ve NATO görevlerinde aktif olarak kullanılan araç, yüksek koruma ve taşıma kapasitesi ile öne çıkıyor. Pikap versiyonu fuarda geniş silah entegrasyonu ve görev donanım-ekipman seçenekleriyle ilgi gördü. COBRA II Pikap, modüler tasarımı sayesinde farklı görevlere adapte edilebiliyor ve lojistik destek, mühimmat taşıma, saha bakım ve kurtarma gibi görevlerde etkili şekilde kullanılabiliyor.

Otokar, Romanya Savunma Bakanlığı tarafından açılan “4X4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar İhalesi”ne katılarak, Romanya Silahlı Kuvvetlerine hizmet vermeyi hedefliyor. Romanya’da görev bekleyen Otokar, yerel ortağıyla birlikte 4X4 araç programındaki gereksinimleri karşılamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Eğer ihale kazanılırsa, Romanya’daki tesisi Avrupa’daki işleri için stratejik bir merkez olarak kullanmayı planlayan Otokar, yerel üretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma ve geliştirme faaliyetlerini de bu tesiste gerçekleştirmeyi planlıyor. Ayrıca, Romanya’daki yerel tedarikçiler ve alt sistem üreticileriyle iş birliği yaparak ülkedeki savunma kabiliyetlerinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Otokar’ın COBRA II Pikap aracı, geniş yükleme alanı ve güçlü zırh sistemiyle mürettebat ve yükleri her türlü tehditten koruyor. Romanya’daki Karadeniz Savunma ve Havacılık Fuarı’nda tanıtılan bu araç, farklı görevler için esnek bir kullanım sağlayarak, işlevselliği ve güvenliği bir arada sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Otokar, Romanya’da COBRA II Pikap Versiyonunu Tanıttı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin