1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Otomobil ve Hafif Ticari Araç Satışlarında Yeni Rekor Kırıldı: İşte Detaylar!

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Satışlarında Yeni Rekor Kırıldı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil ve hafif ticari araç satışları, yeni bir rekor kırdı ve mart ayında 109 bin 828 adet olarak gerçekleşti. Bu veriler, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin mart ayı raporundan alınmıştır. Mart ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 5,7 artarak bir önceki yılın aynı dönemine göre büyük bir ivme kazandı. İlk bakışta bu rakam, pazarın son 10 yıllık ortalamasının oldukça üzerindedir. Mart 2024’te satılan araç sayısı, 10 yıllık ortalamanın yüzde 51 üzerine çıkmıştır.

Otomobil satışları 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 9,9 artarak 87 bin 71 adede ulaşmışken, hafif ticari araç pazarı yüzde 7,9 azalış göstererek 22 bin 757’ye gerilemiştir. İlk çeyrekte toplamda 295 bin 519 araç satılmış ve bu rakam yüzde 25,2 artış göstermiştir. Otomobil satışları yüzde 33,05 artarak 233 bin 389 adede ulaşırken, hafif ticari araç satışları ise yüzde 2,6 artışla 62 bin 130 adede ulaşmıştır.

Ocak-mart döneminde satılan araçların çoğunluğu benzinli olup, bu araçların yüzdesi 67’yi bulmaktadır. Hibrit araçlar ise yüzde 14,2 paya sahiptir. Otomobillerin yüzde 78’i 1600cc altındaki araçlardan oluşurken, otomatik şanzımanlı otomobillerin satışlar içindeki payı yüzde 89,3 olarak belirlenmiştir.

En çok satan otomobiller listesinde, Fiat Egea Sedan, Renault Clio ve Renault Megane Sedan ilk üç sırayı almıştır. Diğer en çok satan modeller ise sırasıyla Toyota Corolla, Chery Tiggo 7 Pro, Dacia Duster, Citroen C4X, Chery Tiggo 8 Pro ve Opel Corsa’dır. Mart ayında en popüler otomobil markası Renault olurken, onu Fiat ve Chery izlemiştir. Diğer başarılı markalar arasında Peugeot, Citroen, Hyundai, Opel, Toyota, Volkswagen ve Dacia yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Otomobil ve Hafif Ticari Araç Satışlarında Yeni Rekor Kırıldı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin