1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özdağ Hakkında Şok İddianame: MİT Mensuplarının Kimlik Bilgilerini Açıkladı!

Özdağ Hakkında Şok İddianame: MİT Mensuplarının Kimlik Bilgilerini Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Fevzi Şanverdi Özdağ isimli bir kişi hakkında 26 Şubat 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklamasında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının kimlik bilgilerini ve faaliyetlerini açıkladığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. O dönem milletvekili olan Özdağ için Anayasa’nın 83. maddesi uyarınca dokunulmazlığının kaldırılması için 9 Mart 2020’de fezleke düzenlendi ve 14 Mayıs 2023’teki genel seçimlerde yeniden milletvekili seçilememesi nedeniyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, Özdağ’ın mevcut konumu itibarıyla MİT mensuplarının kimlik bilgileri, makam, görev ve faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olduğu ve açıklamalarının suç teşkil ettiği belirtildi. Özdağ’ın Libya’da şehit düşen MİT mensuplarının kimlik bilgilerini ve faaliyet yerlerini basın açıklamasında ifşa ettiği iddia edildi. İddianamede, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca Özdağ’a 3 ila 7 yıl arasında hapis cezası istendi.

Yasama sorumsuzluğu kapsamında, milletvekillerinin Meclis içindeki konuşmalarının ve açıklamalarının koruma altında olduğu ancak basın açıklamalarının bu kapsamda değerlendirilmediği belirtildi. Anayasa ve yasal dayanaklar çerçevesinde, Özdağ’ın yaptığı basın açıklamasının yasalara aykırı olduğu ve cezai yaptırıma tabi tutulması gerektiği vurgulandı.

Özdağ’ın yaptığı açıklamaların Milli İstihbarat Teşkilatı kanununa ve Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı olduğu belirtilerek, hakkında 3 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezası talep edildi. Özdağ’ın mevcut durumunda MİT mensuplarının kimlik ve görev bilgilerine erişebilecek yetkileri olduğu ve bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmasının güvenlik riski oluşturduğu savunuldu.

Sonuç olarak, Fevzi Şanverdi Özdağ’ın MİT mensuplarının gizli bilgilerini açıkladığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye dayanılarak 3 ila 7 yıl arasında hapis cezası talep edildi. Özdağ’ın basın açıklamasında yasalara aykırı şekilde MİT mensuplarının faaliyetlerine dair bilgileri ifşa ettiği ve bu nedenle cezalandırılması gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özdağ Hakkında Şok İddianame: MİT Mensuplarının Kimlik Bilgilerini Açıkladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin