1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özdağ ve Özel’den Suriye ve Sığınmacılar Görüşmesi: Dikkat Çeken Açıklamalar!

Özdağ ve Özel’den Suriye ve Sığınmacılar Görüşmesi: Dikkat Çeken Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP lideri Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek Kayseri’de yaşanan olaylar ve peşi sıra Suriye’deki gelişmeleri ele aldı. Görüşmeye CHP’den Aylin Nazlıaka da katıldı. Görüşmenin en önemli gündem maddesi, sığınmacılar konusu ve Türkiye’nin Suriye politikası oldu. CHP geçtiğimiz günlerde Suriye politikasına ilişkin 10 maddelik bir bildiri yayınlamıştı.

CHP lideri Özgür Özel, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Beşar Esad ile görüşme girişimlerinin devam ettiğini ve sığınmacıların kabul edilmesi konusunda çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Özdağ’a teşekkür eden Özel, iki lider arasındaki görüşmelerin devam edeceğini vurguladı. Ümit Özdağ ise sığınacların durdurulması için sınırdaki askerlerin silah kullanma yetkisinin artırılması gerektiğini söyledi. CHP’ye somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerini ilettiklerini belirtti.

Görüşme sırasında bir gazeteci, Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapmasıyla ilgili soru sordu. Özdağ, bozkurtun Türklerin simgesi olduğunu ve Almanya’nın bu konuda dikkatini Nazi işareti yapanlara yönlendirmesi gerektiğini ifade etti. Özel ise Almanya’nın Merih Demiral’a ve bozkurt işaretine odaklanmak yerine maça odaklanması gerektiğini belirtti.

Görüşme sonrasında CHP’den yapılan açıklamada, iki liderin ortak bir açıklama yapacakları belirtildi. Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, görüşme sonrası açıklama yapacağını belirtti. Özel de aynı şekilde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Görüşmenin detayları ve alınan kararların ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özdağ ve Özel’den Suriye ve Sığınmacılar Görüşmesi: Dikkat Çeken Açıklamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin