1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özdemir, Mangal Jeli Yanığından Kurtuldu!

Özdemir, Mangal Jeli Yanığından Kurtuldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İznik ilçesindeki dağ evinde 17 Temmuz’da çay demlemek için mangal jeliyle semaveri tutuşturmaya çalışan bir kişi, jelin alev alması ve bidonun patlamasıyla yanmaya başladı.

Evinin önündeki su dolu varile atlayarak alevleri söndüren kişinin vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluştu. Bursa Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan kişi, doku nakilleriyle yaklaşık 1 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Tedavisine evde devam edilmek üzere taburcu edildi.

İş insanı, İznik ilçesindeki dağ evinde sabah saatlerinde semaveri tutuşturmak için mangal jeli kullandığını söyledi. Jelin tutuştuğunu ancak alevleri görmediğini anlatan kişi, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Oysa ki gizliden içinde yanmaya devam ediyormuş. O sırada tekrar jel attım. Onu aslında küçük bir bidona alıp aktarma yaparak yapsaydım çok daha güvenli olurdu ama öyle yapmadım. Bidonla ateşin üzerine yanmadığını düşünerek ben bunu yaptım. Fakat gizliden yandığı için jelin değdiği yerle bidonun içerisinde artık bir ateş yolu oldu. Gözümle gördüm o ateşin yürüyüp gelmesi saniye, salise. Elimde bidon patladı. Bidon patlayınca bu jel olarak zaten alevsiz yanıyor. Her tarafımın yandığını hissediyorum ama alev yok, bir şey yok. Orada vücudumun yüzde 38’i yandı. Allah’tan hemen yan tarafımda 2-3 metre mesafede bir su dolu varil vardı. O can havliyle kendimi varilin içine attım. Orada ateşi söndürdüm.”

Olayın ardından yoğun bakımda kalan ve 5 operasyon geçiren kişi, yanık bölgelere doku nakli yapıldığını belirtti. Hastanedeyken mangal jeli nedeniyle benzer vakaların sıklıkla geldiğini duyduklarını ifade etti. Jellerin kontrollü şekilde satılmasını isteyen kişi, bu tür risklerin önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Sorumlusu, pikniklerin yapıldığı ilkbahar ve yaz aylarında, mangal jeli yanıkları nedeniyle merkezlere çokça hastanın geldiğini belirtti. Bu jellerin dikkatli kullanılması gerektiğini vurgulayan Sorumlu, yanıkların hayati tehlike oluşturabileceğine dikkat çekti. Kişinin hastanede tedavi gördüğünü ve tedavisi sürecinde doku nakli yapıldığını aktardı.

Olayların önlenmesi için jellerin doğru şekilde kullanılması gerektiğini belirten Sorumlu, hastaların yaşadıkları sürecin oldukça meşakkatli olduğunu ve hayati tehlike oluşturabilecek boyutta yanıklara sebep olabileceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özdemir, Mangal Jeli Yanığından Kurtuldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin