1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özel, CHP’li Milletvekillerinin Tutumu Hakkında Açıklama

Özel, CHP’li Milletvekillerinin Tutumu Hakkında Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Özel, TBMM Genel Kurulunun 28. Yasama Dönemi 3. Yasama Yılı’nın açılış toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’li milletvekillerinin, Meclis Genel Kurulu’na hitap etmek üzere salona giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılamalarına ilişkin soru üzerine Özel, Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yapmayacaklarını daha önce dile getirdiklerini söyledi. Özel’in açıklamaları şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı’nın yemine uygun bir konuşma yapacağını umarak ayakta karşılama yaptık. Makama saygısızlık yapmayacağımızı defalarca söyledik. Konuşma rahatsız edici olmadığı için ayağa kalkma gereği duymadık. Anayasa’da Meclisi açmakla görevli olan kişiye saygılı bir şekilde karşıladık. Benzer şekilde devam edeceğiz, herhangi bir sorun görmüyorum.”

Özel, ayağa kalkmayan CHP milletvekillerine ilişkin soruya da şu yanıtı verdi: “CHP, demokratik bir parti. Kararlara uymak istemeyen dışarıda kalabilir. Herkesin tercihi farklı olabilir, buna müdahale etmedik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa konusundaki sözlerine ilişkin soruya cevap veren Özel, CHP olarak makamlara saygılı olacaklarını ancak muhalefet konusunda geri adım atmayacaklarını belirtti. Özel, son yerel seçimlerde birinci parti olarak çıktıklarını ve halk desteğinin devam ettiğini dile getirdi.

“Devlet Bey’in sert söylemlerine rağmen el sıkışmaktan kaçınmadık” diyen Özel, normalleşme adımlarının önemine vurgu yaptı. Partisinin attığı adımların Türkiye siyasetinde olumlu etkilerini gördüklerini ifade eden Özel, normalleşmenin Türkiye için gerekliliğine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özel, CHP’li Milletvekillerinin Tutumu Hakkında Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin