1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özel, Demirtaş ve Mızraklı’yı ziyaret etti! Detaylar burada

Özel, Demirtaş ve Mızraklı’yı ziyaret etti! Detaylar burada

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özel, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı’yı ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Özel, Edirne cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş ve Mızraklı’yı bugün ziyaret etti.
Özgür Özel, Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti, Bahçeli’yi eleştirdi: Gecikmiş bir ziyaret, “Uzaktan el uzatmak doğrudur” demeye devam ediyorlar.
Candan Yıldız’ın, Özel’in Demirtaş ve Mızraklı ile görüşme hakkında kaleme aldığı “Demirtaş mesajlarını neden CHP üzerinden verdi?” yazısıyla görüşmeye dair bazı detaylar ortaya çıktı. Yüz yüze olduğu aktarılan görüşmede, Demirtaş ve Mızraklı ile Özel ve Tanrıkulu’nun ayrı ayrı, baş başa avukatlar için ayrılmış bölümde konuştuğu aktarıldı. Demirtaş’ın Özel’i takım elbise ile karşıladığı öğrenilirken, Özel için Demirtaş ve Mızraklı’nın cezaevi kantininden aldıkları kurabiye ve bisküvileri kendisine ikram ettikleri öğrenildi. Candan Yıldız, Özel’in çözüm süreci hakkında özel bir çalışma yaparak ziyareti gerçekleştirdi.
Selahattin Demirtaş’tan “tokalaşma” açıklaması: Devamı için siyasete şans tanınmalı, seçim hesabına girmeden barış için herkes katkı sağlamalı.

CHP’li Tanrıkulu Demirtaş’ı ziyaret etmişti
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı dün ziyaret etmişti.

“Yeni çözüm süreci” tartışmaları
İsrail’in 7 Ekim 2023’te başlattığı Gazze operasyonunun ardından Lübnan’a yönelik kara harekatına girişmesi, İran ile İsrail arasında yaşanan gerginlik ve bölgesel savaş söylemleri, siyaset kulislerini hareketlendirdi.
Erdoğan: İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ekim’de TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada, İsrail – Hamas savaşı ve Lübnan’a sıçrayan saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım bugünlerde Lübnan’a uzandı. Dün işgal güçleri Lübnan topraklarına karadan girdiğini duyurdu. İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye’dir. Bu niyetini de çeşitli vesilelerle ifşa etmektedir” dedi.
“İç cephe” vurgusu
Erdoğan, aynı konuşmasında, “iç cephe” vurgusu yaparak, “Fitne girişimleri karşısında millet olarak, 85 milyon olarak ‘iç cephemizi’ sağlam tutmaya gayret ediyoruz. Bugün, İsrail saldırganlığı karşısında, içeride ve dışarıda çatışma alanlarının değil, uzlaşma alanlarının öne çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Bahçeli’den DEM Parti ile tokalaşma
Erdoğan’ın açıklamalarına paralel olarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yeni yasama yılı açılışında sürpriz bir hamlede bulundu ve DEM Parti sıralarına giderek, milletvekilleri ile selamlaştı. Bahçeli, DEM Parti’li vekillerin elini sıkmasıyla ilgili, “Yeni bir döneme giriyoruz. Ülkemizde barışı sağlamak lazım” diyerek, “Uzattığım el milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. Uzattığım el gelin Türkiye partisi olun gelin teröre cephe alın gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin teklifidir. Biz gelişi güzel keyfe keder, can sıkıntısından anlık dürtülerle dümenden el uzatmayız. Biz durduk yere el vermeyiz. Öylesine yerimizden kalkıp da el sıkmaya teşebbüs etmeyiz. DEM’e düşen sorumluluk uzanan bu samimi elin kıymet hükmünü anlaması dahası Türkiye partisi olması yönünde bir eşik olarak algılayıp değerlendirmesidir” açıklamasında bulundu.
DEM Parti’den açıklama
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise Bahçeli’nin tokalaşma jestini ve açıklamalarını, “Bu konularda atılacak adımları biz de izleyeceğiz hep beraber. Buradaki normalleşme midir, iç barış mıdır; kavramı, ismi ne olursa olsun somut olması gereken şey Türkiye’deki bütün bu sorun zincirinin çözümüne dair sağlıklı bir politik programın ortaya çıkması gerekiyor.” şeklinde değerlendirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özel, Demirtaş ve Mızraklı’yı ziyaret etti! Detaylar burada
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin