1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özel: Soykırımı Lanetliyoruz!

Özel: Soykırımı Lanetliyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün 11 Temmuz 2024 tarihinde CHP Genel Başkanı Özel, Srebrenitsa katliamının 29. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Genel sekreteri, genel başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri ve bir heyetle birlikte Saraybosna’da bulunduktan sonra Srebrenitsa’da yer aldıklarını belirtti. Türkiye’den gelen diğer heyetlerle birlikte tüm törenlere katıldıklarını ve kimliği son bir yıl içinde tespit edilen 14 katliam mağdurunun cenaze törenlerine ve defin işlemlerine iştirak ettiklerini ifade etti. Özel, Aliya Izzetbegoviç’in “Eğer katliam, soykırım unutulursa tekrarlanır” sözünü hatırlatarak, bugünü unutturmamak için orada olunması gerektiğini vurguladı.

Özel, yerel siyasetçilerin ve Sırp yetkililerin katliam faillerini meşrulaştırmaya çalıştıklarını belirterek, Türkiye’den çok sayıda Boşnak kökenli vatandaşın yanı sıra Boşnaklar, Hırvatlar ve utanç duyan Sırplarla birlikte olduklarını ifade etti. Katliam mağdurlarının kemiklerine yeni ulaşılırken, faillerin meşrulaştırılmaya çalışılmasına en şiddetli tepkiyi gösterdiklerini ve lanetlediklerini belirtti. Avrupa Birliği üyelerinin üzerine düşen görevleri yerine getirmediklerine dikkat çeken Özel, Türkiye’nin o günlerde üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve uluslararası toplumun duyarsız kaldığını ifade etti. Hollanda birliklerinin olaylara müdahalesini eleştirerek, soykırımın unutulmaması gerektiğini ve gerekenin yapılmadığını belirtti.

Özel, AB üyelerinin Filistin konusundaki tutumlarını eleştirerek, soykırımın yaşanması engellenmeden alınacak kararlara değil, müdahaleye odaklanılması gerektiğini vurguladı. Filistin bayrağını simgeleyen bir rozeti gelecek sene Srebrenitsa’da takmayı ve Filistin’e de götürmeyi planladığını söyledi. Son olarak basın mensuplarına da teşekkürlerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özel: Soykırımı Lanetliyoruz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin