1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özgür Özel, ABD Ziyareti Öncesinde Gündemi Belirledi!

Özgür Özel, ABD Ziyareti Öncesinde Gündemi Belirledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, ABD ziyareti öncesi yaptığı açıklamalarda, Birleşmiş Milletler Zirvesi’ne paralel olarak Sosyalist Enternasyonal Toplantısı’nın New York’ta gerçekleştirileceğini duyurdu. Özel, Değişim kurultaylarının son gününde Ankara Deklarasyonu’nu hazırladıklarını ve New York’ta bu deklarasyonu sunacaklarını belirtti. Sosyalist Enternasyonal’in gündeminde İsrail saldırılarının olduğunu vurgulayan Özel, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda da destek talebinde bulunacaklarını ifade etti.

Özel ayrıca, okullardaki hijyen sorununa da dikkat çekerek, personel alımının ağustos ayında yapılması gerektiğini ve okulların öğrencilere hazır hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Önümüzdeki hafta öğretmenlerden ve emekli öğretmenlerden oluşan heyetlerle okul ziyaretleri gerçekleştireceklerini ve CHP’li belediyelerin temizlik konusunda destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Özel’in gündeminde ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davası da yer aldı. Partinin bu konuyla ilgili bir toplantı yapacağını belirten Özel, İmamoğlu ile görüştüğünü ve her ihtimali göz önünde bulundurduklarını ifade etti. Özel, Türkiye’ye bu tür ayıpları bir daha yaşatmayacaklarına inandığını ve bu tür davalara karşı olduklarını net bir şekilde dile getirdi.

Özgür Özel’in ABD ziyareti öncesi yaptığı açıklamalarda, Sosyalist Enternasyonal Toplantısı özellikle İsrail saldırıları ve Türkiye’nin AB üyeliği gibi konuların ele alınacağını belirtti. Ayrıca, okullardaki hijyen sorunlarına da dikkat çeken Özel, okulların öğrencilere hazır hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davası ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Özel, her ihtimali göz önünde bulundurduklarını ve Türkiye’ye bu ayıbı bir daha yaşatmayacaklarına inandıklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel, ABD Ziyareti Öncesinde Gündemi Belirledi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin