1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özgür Özel: Engellilerin Hakları İçin Çözümler Sunuyor

Özgür Özel: Engellilerin Hakları İçin Çözümler Sunuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Ozgur Ozel, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında CHP’li belediyelerin Ankara’da düzenlediği Engelli Bireyler Buluşması’na katıldı.

Ozel’e eşlik eden isimler arasında Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazliaka, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Besikcioglu, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Guner ve birçok parti üyesi yer aldı. Etkinlikte engelli bireyler ve aileleri, karşılaştıkları sorunları ve önyargıları paylaştılar. Ozgur Ozel, engelli bireyler ve aileleriyle bir araya gelmekten onur duyduğunu belirtti.

CHP’li belediyelerin engelli haklarına saygı duyduğunu ve engelsiz bir yaşam inşa ettiğini söyleyen Ozel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yapısının değişmesi gerektiğini belirtti. Özel, bakanlığın kadın ve aileden sorumlu kısımlarının ayrılması gerektiğini ve engellilerle ilgili konularda özel bir bakanlık oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Engellilerin istihdamına katılımı için engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Ozel, kamuda ve özel sektörde engellilere ayrılan kotaların dolması ve engellilerin yeteneklerine uygun işlerde istihdam edilmeleri gerektiğini dile getirdi. Engelli aylıklarının ve bakım yardımlarının enflasyon göz önünde bulundurularak yeniden hesaplanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ozel, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’nde devlete yüklenen sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, ayrımcılıkla mücadele yasası ve engellilerle ilgili karar alma süreçlerinde sivil toplum kuruluşlarının dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Engelli bireylerin haklarının savunulması ve güçlendirilmesi gerektiğini belirten Ozel, tüm siyasi partilere çağrıda bulunarak, engellilerin sorunlarını çözecek kanuni düzenlemelerin Meclis’te yapılmasını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel: Engellilerin Hakları İçin Çözümler Sunuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin