1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özgür Özel: Fındık Piyasasında İflas Alarmı!

Özgür Özel: Fındık Piyasasında İflas Alarmı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün Ordu’yu ziyaret etti ve ardından CHP’nin Giresun’da düzenlediği fındık mitinginde konuşma yaptı. Ordu’da fındık fiyatı konusunda endişelerini dile getiren Özel, “Fiyat burada kalırsa, Karadeniz’in batışı anlamına gelir” dedi. Giresun’daki Atatürk Meydanı’nda ise şunları söyledi: “Fındık üreticileri fiyat konusunda endişeliydi. Bugüne kadar fiyat açıklaması yapılmamıştı. Miting için toplandığımızda açıklandı. Üreticilere sordum, 130 lira dediler. Ziraat Odaları fındığın maliyetini 118-120 lira olarak belirledi ancak üreticiler ‘maliyet 140 liradan aşağı değil’ dedi. Biz en az 160 lira, hatta Trabzon milletvekillerimiz 180 liranın altında fındık üretimini sürdürmenin zor olacağını söyledi. 165 liranın altındaki bir fiyat kabul edilemezdi.

“Endişeleri Paylaşıldı”

Özel, fındık üreticilerinin dostu olarak Fiskobirlik’in artık olmadığını belirtirken, TMO’nun fındığı alacağını aktardı. Ancak TMO’nun kesintiler ve vade konularında olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Bu durumun fiyatların düşmesine neden olduğunu vurguladı ve üreticilere sabır çağrısında bulundu.

Özel’in Çağrısı ve Eleştirileri

Özel, fındık fiyatlarına ilişkin yapılan açıklamalara tepki göstererek, “130 lira fındıkla geçim olur mu? Geçim olmadığı zaman seçim olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, ‘eğer 130 liraya güveniyorsan, gel meydana, burada miting yap, görelim’ dedi.

Sosyal Medya Engeline Tepki

BTK tarafından Instagram’a erişim engeli getirilmesine karşı çıkan Özel, bu kararların kabul edilemez olduğunu belirtti. Genç seçmenlerin yerel seçimlerde yasakçı zihniyete ders verdiğini hatırlatarak, birlikte hareket ederek bu gibi kısıtlamaların önüne geçeceklerini vurguladı. Özel, sosyal medyanın engellenemeyeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel: Fındık Piyasasında İflas Alarmı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin