1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özgür Özel: “Kıbrıs’ı Konuştuk!” – Türkiye’nin Kıbrıs Büyükelçisine Tepki Şoku

Özgür Özel: “Kıbrıs’ı Konuştuk!” – Türkiye’nin Kıbrıs Büyükelçisine Tepki Şoku

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde KKTC’de katıldığı tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, tören sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında, “Çok pozitif bir gündemimiz vardı o da Kıbrıs’tı” açıklamasını yaptı. Ancak kendisini havaalanında karşılamayan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu eleştiren Özel, “Kıbrıs’ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs’taki Türkiye’nin büyükelçisinindir” ifadelerini kullandı. Bu durumu resmi olarak Dışişleri Bakanlığı’na ileteceklerini belirtti.

Özel’in Erdoğan’la gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin önemli detaylar da vardı. “Çok pozitif bir gündemimiz vardı o da Kıbrıs’tı” diyen Özel, görüşmede gündelik siyasete dair konuların ele alınmadığını aktardı. Ayrıca, 50. yıl vesilesiyle sınır kapısından geri döndürülen vatandaşların durumunun gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti ve gerektiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu konuyu telefon görüşmesiyle de paylaşabileceğini söyledi.

Kıbrıs’ın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik duruma da değinen Özel, normalleşmenin gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Güney Kıbrıs’ın AB üyeliğine ilişkin önemli bir tespitte bulundu. “Güney Kıbrıs’ın tek başına AB üyesi olması kabul edilemez” diyen Özel, Türkiye ile birlikte Kuzey Kıbrıs’ın da AB üyeliği konusunda adımlar atılması gerektiğini ifade etti. İlk 50 yılın mücadelesi geride kaldığını ve ikinci 50 yılın çözüm yılı olması gerektiğini belirtti.

Törende Kıbrıs’ın iç siyasi dinamikleri ve ekonomik sorunları da masaya yatırıldı. Sporcular ve iş adamlarının yaşadığı zorluklar üzerinde duran Özel, Türkiye-Kıbrıs ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara da dikkat çekerek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Son olarak Metin Feyzioğlu’na tepki gösteren Özel, kendi karşılanma protokolüne uyulmamasını eleştirdi. “Dünyanın neresine gidersek gidelim büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar” diyen Özel, Feyzioğlu’nun tutumunu vasat bulduğunu ve durumu resmi bir yazıyla Dışişleri Bakanlığı’na bildireceklerini açıkladı. Vasat bulduğu tutumları kabul edilemez bulduklarını dile getirerek bu durumu düzelteceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel: “Kıbrıs’ı Konuştuk!” – Türkiye’nin Kıbrıs Büyükelçisine Tepki Şoku
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin