1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özgür Özel: “Kocaeli Emek Bürolarında Kararlı Adımlar Atıyoruz”

Özgür Özel: “Kocaeli Emek Bürolarında Kararlı Adımlar Atıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli’de düzenlenen Emek Büroları Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı. Etkinliğe çok sayıda akademisyen katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Emek Büroları Akademik Kurul Toplantısı’nı Kocaeli’de yaptık. Kocaeli’deyiz. Çünkü burası emeğin başkenti. 31 Mart seçimlerinden sonra üç şehri alamamıştık, Kocaeli bunlardan biriydi. Bu şehirler Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinde ve ekonomisinde önemli yerlere sahip. Kocaeli’de belediye seçimlerinde beklenen sonucu alamamış olmamız kabul edilemez. Bu nedenle ilk emek mitingimizi Kocaeli Gebze’de düzenlemiştik ve bugün burada Emek Bürolarının Akademik Kurul Toplantısı’nı gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında emek büroları çalışacak ama bir ayağı hep Kocaeli’de olacak. Bu emeğin başkentinde olacak ve Kocaeli’de başlayıp Türkiye’ye yayılacak olan emek mücadelemizle, alın terinin karşılığını alma değil verme yolunda atılacak önemli adımları içinde bulunduğumuz bu ilk gün içerisinde hatırlayacağız” dedi.

Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi geçmişte muhalefet partisi olmanın bilinciyle emeğin hakkını alma toplantıları yapıyordu. Şimdi bundan sonraki süreçte emeğin hakkını nasıl vereceğimizi, emekçilerin haklarını nasıl sağlayacağımızı konuşuyoruz. Çünkü iktidara gidiyoruz. Emek büroları, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar programını hazırladığı bu sürece hayata geçirilmiş durumda. Kurultay kararları ve genel kurul mutabakatları ile partiyi nasıl yöneteceğimizi belirledik. Gelecekte Türkiye’yi nasıl yöneteceğimize dair program çalışmamızın ilk aşamasındayız. Bu sürecin sonunda Türkiye’yi sıkıntılarından kurtarmak için talibiz” şeklinde konuştu.

Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gidiyor. 2025 yılı Kasım ayında gerçekleşecek bir seçimde bu kararı verecek olan Türk halkına sesleniyoruz. Bize güveniyorlarsa, biz hazırız. Türkiye’yi bütün bu sıkıntılarından kurtarmaya talibiz” dedi.

Son olarak, “Bugün burada emeğin hak ettiği değeri bulduğu, toplumsal adaletin sağlandığı bir Türkiye’nin inşası için buradayız. Öncelikle bu toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu süreçte emek bürolarını yeniden örgütlüyor, emeğin haklarını en iyi şekilde koruma kararlılığıyla hareket ediyoruz. Sosyal refah devletinin temel ilkelerine bağlı olarak herkesin daha adil bir gelir düzeyine ulaşma hakkını savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel: “Kocaeli Emek Bürolarında Kararlı Adımlar Atıyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin