1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özgür Özel: Türkiye’nin Gıda Güvenliği ve Tarım Politikalarıyla İlgili Çarpıcı Açıklamaları!

Özgür Özel: Türkiye’nin Gıda Güvenliği ve Tarım Politikalarıyla İlgili Çarpıcı Açıklamaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konferans salonunda düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım” konferansında yaptığı konuşmada, gıda konusundaki eşitsizliklere vurgu yaptı. Partisinin tarım politikasına da değinen Özel, salgın döneminde CHP’li belediyelerin eksikleri tamamladığını ve tarımda kendi kendine yeten bir ülke olma hedefine vurgu yaptı.

Özel, Türkiye’nin geçmişte tarımda kendi kendine yeten bir ülke olduğunu ancak şu anda tarım ürünleri ithal eden bir ülke haline geldiğini belirtti. Mustafa Kemal Atatürk’ün tarımla ilgili devrimler başlattığını hatırlatan Özel, Atatürk Orman Çiftliği’nin önemine değindi ve bu alanın imara açılmasına karşı çıktıklarını dile getirdi. Türkiye’nin uluslararası gıda güvenliği sıralamasında gerileme yaşandığını belirten Özel, bu durumun ülkenin tarım stratejisinin eksikliğini gösterdiğini ifade etti.

Çiftçi sayısının azaldığına dikkat çeken Özel, çiftçilerin tarımı bıraktığını ve tarım arazilerinin fabrikalarla dolduğunu vurguladı. Toprakların ipotek altında olduğunu ve su kaynaklarının yetersiz olduğunu belirten Özel, çiftçilere daha fazla destek verilmesi ve borç sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi. Çiftçilerin sorunlarının çözülmemesi durumunda işsizliğin arttığını ve köyden kente göçün engellenemediğini dile getirdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Malatya’daki deprem ve Fernas işçilerinin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidarın savunma sanayisine ayrılan bütçeyle ilgili eleştirilerde bulunan Özel, vatandaşları korkutarak para toplamaya çalıştığını ve bu durumu eleştirdi.

Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin sorulara ise seyahat programında açıklama yapacağını belirtti. Ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte stantlardaki ürünleri inceledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel: Türkiye’nin Gıda Güvenliği ve Tarım Politikalarıyla İlgili Çarpıcı Açıklamaları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin