1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özgür Özel, Yırca Köyü’nde Zeytin Şenliğine Katıldı

Özgür Özel, Yırca Köyü’nde Zeytin Şenliğine Katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa programı kapsamında Soma ilçesi Yırca köyünde Zeytin Şenliği’ne katıldı. Şenliğe, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar da katıldı. Şenlikte konuşan Özel, geçmişte yaşadığı ve umut ettiği günlerden birini yaşadığını söyledi. Siyasi hayatlarının CHP’nin mücadelesiyle geçtiğini vurguladı ve Yırca’da verdiği sözü tuttuğunu belirtti.

Özel, Soma davasında verilen mücadelenin önemine değinerek, ilçede zeytin festivali düzenleyecekleri sözünü hatırlattı. Yapılan mücadele sonucunda kesilen zeytin ağaçlarının yerine 6 bin yeni zeytin ağacı dikildiğini ve bugün ilk hasadın gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca hayvan haklarına da özellikle değinerek, hayvanları korumanın önemine vurgu yaptı ve halktan destek istedi.

Özel, ülkenin güvenliğine yönelik olan iddialara da değinerek, halkı paniğe sürükleyici açıklamalara karşı uyanık olmaya çağırdı. Ayrıca savunma sanayi destekleme fonu konusunda eleştirilerde bulunarak, halktan alınan vergilerin doğru alanlarda kullanılması gerektiğini savundu.

Son olarak, emeklilerin ve asgari ücretle çalışanların geçim sıkıntılarına dikkat çeken Özel, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi ve halkı birlik olmaya ve hakları için mücadele etmeye çağırdı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de konuşmasında Yırca’daki direnişi ve dayanışmayı övdü ve kadın kooperatifçiliğinin önemine değindi. İki konuşmanın ardından Özel, köylülerin stantlarını gezdi, zeytin fidanı dikti ve hasat yaptı. Daha sonra Manisa Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel, Yırca Köyü’nde Zeytin Şenliğine Katıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin