1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özgür Özel’den Çarpıcı Çağrı: Kadınların Çığlığını Duyuyoruz

Özgür Özel’den Çarpıcı Çağrı: Kadınların Çığlığını Duyuyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyaret ettiği eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son dönemde artan kadın cinayetleri ve kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla “Kadınların çığlığını duyuyoruz” başlığıyla yayımladığı çağrı metninde, kadınlara destek olunması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Kadınlar biz erkeklere sesleniyor, isyan ediyor, feryat ediyor, mücadele ediyorlar. Biz de kendimizle samimiyetle yüzleşerek kadınların mücadelesine omuz verelim.”

CHP lideri Özel, 2016 yılından beri Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ı ziyaret ederek bir çağrı metni paylaşacağını belirtti. Demirtaş’ın bu çağrısında kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önerilerin de yer aldığı ifade edildi.

Demirtaş, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda yapılması gerekenler hakkında çağrı yaparak, tüm siyasilere, yargı mensuplarına, STK’lara iş birliği çağrısında bulundu. Ayrıca İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi, 6284 sayılı kanunda yer alan elektronik kelepçe tedbirinin uygulanması ve yeni hukuki düzenlemeler yapılmasını talep etti.

Demirtaş, şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayarak, erkeklerin de bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için bireylerin ve toplumun ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

“Kadınların çığlığını duyuyoruz” çağrısıyla, kadına yönelik şiddeti ve ayrımcılığı sona erdirmek için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çeken Demirtaş, toplumsal barış için değişim ve iş birliği çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Çarpıcı Çağrı: Kadınların Çığlığını Duyuyoruz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin