1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özgür Özel’den Hükümete Sert Tepki: ‘Sorumluluk Tamamen Sende!’

Özgür Özel’den Hükümete Sert Tepki: ‘Sorumluluk Tamamen Sende!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine belediyelere SGK prim borçları için tebligat gönderildi. Bu duruma sert bir tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hükümetin aralıklarla SGK borçlarında faiz sildiğini ve yapılandırmaya gittiğini hatırlattı. Özel, belediyelerin bu paraları ödememesinin sorumlusunun iktidar olduğunu vurguladı.

Özel, parti toplantısında 47 yıl sonra CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu belirtirken, Avrupa’nın ve dünyanın en güçlü sosyal demokrat partisi haline geldiklerini ifade etti. Özel, 31 Mart seçimlerindeki başarılarını belediye başkanlarının yüksek performanslarına bağladı ve yerel seçimleri demokratların ortak zaferi olarak gördü.

CHP Genel Başkanı, belediyelerin SGK borçlarının ödenmemesi durumunda sorumluluğun iktidarda olduğunu belirtirken, diğer belediyelerin de SGK borçlarına ilişkin açıklama yapmaları gerektiğini söyledi. Özel, belediyeler arasında bir dayanışma içinde olunması gerektiğini ve hizmetlerin aksamaması için birbirlerinin yanında olmaları gerektiğini ifade etti.

Özel, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararına da değindi ve Meclis Başkanı’nın bu kararı okutması gerektiğini vurguladı. Özel, Adalet Bakanı’nın Can Atalay’ı serbest bırakması gerektiğini belirtirken, Meclis’in açılmasıyla birlikte Can Atalay’ın yok hükmündeki kararı okutarak yemin etmesi gerektiğini ifade etti. Özel, Numan Kurtulmuş’u bu konuda arayacağını ve beklentilerini ileteceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Hükümete Sert Tepki: ‘Sorumluluk Tamamen Sende!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin