1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özgür Özel’den Kredi Kartı Vergisi Yorumu: “Alacaksan Bankadan Alacaksın”

Özgür Özel’den Kredi Kartı Vergisi Yorumu: “Alacaksan Bankadan Alacaksın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 100 bin TL limiti olan kredi kartlarından savunma sanayii fonu alınmasını öngören düzenlemeye tepki gösterdi. Özel, “Vergi kazanandan alınır. Kredi kartını veren banka mı kazanıyor, alan vatandaş mı? Limit vermiş, kendi kendine arttırmış. Alışveriş yapandan da değil, yapma ihtimali olandan da vergi alıyor. Kredi kartından kendini döndürmeye muhtaç vatandaşın gırtlağına çöküyor. Yapılmayan alışverişten vergi almaya kalkan deli dumrula diyorum. Bu parayı alamayacaksın. Onu o taslaktan öyle ya da böyle çıkaracaksın. Alacaksan bankadan alacaksın” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Nobel ödülü alan Daron Acemoğlu’nu tebrik ederek başladı. Konuşmasında Amasra’daki maden kazasını ve Fernas işçilerinin açlık grevini gündeme getirerek, “Amasra maden kazasının dün yıldönümüydü. AKP iktidarı işçiye yoksulluk, sefalet, perişanlık ama daha da acısı ölüm getirdi. 22 yılda en az 33 bin iş cinayeti işlendi. Bir ülkede bir felaket yaşanıp da 33 bin kişi hayatını kaybettiğinde tarihe geçiyor. Erdoğan, ‘Biz kader planlarına inanmış insanlarız’ dedi. Sayıştay raporlarına baktığınızda önlenebileceği çok açık. Kader planı değil” ifadelerini kullandı.

Özel ayrıca, Fernas işçilerinin açlık grevine başladığını belirterek, “Ankara’nın ortasında bir parkta yemeden, içmeden, konuşmadan sadece ellerindeki kasklarını yere vurarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Fernas’ın patronu hak yiyor ve bunu Erdoğan’a dayandırıyor. O işçilerin kılına zarar gelirse sorumlusu bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Gebze’deki hayvan katliamına da değinen Özel, “Gebze’de yüreklerin kaldırmayacağı görüntüler yayınlandı. Kanun, canları sokaktan alacak, götürüp barınağa koyacak. İki ay tutacak orada ve sahiplenilmeyeni zehirleyecek. Biz bu katliam yasasını uygulamadık, uygulamayacağız ve asla da uygulatmayacağız” şeklinde konuştu.

Savunma Sanayii Destek Fonu konusunda da değerlendirme yapan Özel, “Vergi kazanandan alınır. Kredi kartını veren banka mı kazanıyor, alan vatandaş mı? Limit vermiş, kendi kendine arttırmış. Alışveriş yapandan da değil, yapma ihtimali olandan da vergi alıyor. Kredi kartından kendini döndürmeye muhtaç vatandaşın gırtlağına çöküyor. Yapılmayan alışverişten vergi almaya kalkan deli dumrula diyorum. Bu parayı alamayacaksın. Onu o taslaktan öyle ya da böyle çıkaracaksın. Alacaksan bankadan alacaksın” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Kredi Kartı Vergisi Yorumu: “Alacaksan Bankadan Alacaksın”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin