1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özgür Özel’den Sağlık Sistemi Eleştirisi: “İnsanlar Telefon Başında Sinir Krizleri Geçiriyor!”

Özgür Özel’den Sağlık Sistemi Eleştirisi: “İnsanlar Telefon Başında Sinir Krizleri Geçiriyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP lideri Özgür Özel, Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı’na katılmak üzere Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Tesisleri’nde toplandı. Toplantıda hükümetin sağlık politikalarını eleştiren Özel, randevu sürelerinin uzadığı, hastaların telefon başında sinir krizleri geçirdiği bir süreçten bahsetti. Döviz kurlarındaki dalgalanmanın en basit ilaçların dahi eksikliğine neden olduğunu vurgulayan Özel, diş sağlığı hizmetlerine sadece belirli bir kesimin erişebildiğini söyledi.

Özel ayrıca hemşireler ve veteriner hekimlerin yaşadığı sorunlara da dikkat çekerek, uzun süredir devam eden ekonomik krizin Türkiye’yi ağır bir sosyal krize sürüklediğini belirtti. Önceliklerinin koruyucu sağlık hizmetlerini geliştirmek ve herkese eşit ve nitelikli sağlık hizmeti sunmak olduğunu vurguladı. Özel, 2024 bütçesinde kişi başına ayrılan koruyucu sağlık hizmetleri için ayrılan miktarın yetersiz olduğunu dile getirdi.

Vatandaşların yaşadıkları yerde düzenli sağlık kontrolleri yapabilmelerinin sağlanması gerektiğini belirten Özel, ücretsiz periyodik aşılamaların artırılması çağrısında bulundu. 2023 yılında aşı tedarikinde yaşanan eksikliklerin aksaklıklara sebep olduğunu belirten Özel, hastanelerdeki endoskopi için beklemelerin yapısal bir sorun olduğunu ifade etti.

Özel, Türkiye’nin önünde gerçek anlamda halkın iktidar olduğu bir dönemin, sorunların kökten çözüleceği bir dönemin olduğunu belirtti. Hastanelerin millete hizmet etme görevi, devletin ise bu hizmeti sağlama sorumluluğu olduğunu vurgulayan Özel, doğru politikaların ancak halkın iktidarıyla hayata geçirilebileceğini savundu.

Özgür Özel’in konuşmasında, sağlık hizmetlerine erişim, bütçe dağılımı ve koruyucu sağlık politikaları gibi konular ön plandaydı. Özel, 2024 bütçesinde yapılan ayrımların doğru politikalarla değiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin sağlık sisteminde yapılması gereken köklü değişikliklere dikkat çekti. Gözlemlediği sorunlar ve önerdiği çözüm yollarıyla Özel, sağlık hizmetlerinin herkes için daha adil ve verimli hale getirilmesi için çağrıda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Sağlık Sistemi Eleştirisi: “İnsanlar Telefon Başında Sinir Krizleri Geçiriyor!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin