1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özgür Özel’den sığınmacı sorunu açıklaması: ‘Erdoğan’a sesleniyorum!’

Özgür Özel’den sığınmacı sorunu açıklaması: ‘Erdoğan’a sesleniyorum!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı, Kırıkkale’de yaptığı konuşmada, sığınmacı politikalarına karşı olduklarını vurguladı. Özel, “Atatürk’ün sözünü tutmayan, komşuda iç savaş kışkırtıcılığı yapan, komşunun toprak bütünlüğüne saygı duymayan, komşudaki devlet dışı unsurları muhatap alan, getiren giydiren, eğiten, donatan, savaşmaya yollayan, orada huzuru kaçıran Recep Tayyip Erdoğan anlayışına ve onun yarattığı sığınmacı sorununa sonuna kadar karşıyız” ifadelerini kullandı.

Özel, CHP’nin kazandığı yedi il belediyesinden biri olan Kırıkkale Belediyesi’ni ziyaret etti ve sığınmacı sorununa dikkat çekti. Özellikle Türkiye’de yaşanan sığınmacı sorununu ele alan Özel, “Sığınmacılar Türkiye’de kötü dış politikanın ürünü olarak Türkiye’nin yoksulunun yerine bakmak zorunda olduğumuz işsizimiz yerine işe giren ve memleketinden buraya geldiği için küçücük çocuklara, gariban insanlara düşmanlık yapmıyoruz ama artık bıçak da kemiğe dayandı” şeklinde konuştu.

CHP lideri, Türkiye’deki sığınmacıların sorumlusu olarak Erdoğan’ı gösterdi ve sığınmacı politikalarını eleştirdi. Özel, “Erdoğan, sığınmacıların Türkiye’de kalma süresinin üç aylık süreyi altı aya, belli şartlarla üç yıla çıkardı” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Özel’in konuşması sırasında yaptığı çağrılara vurgu yaparak, “Artık Suriyelilerin memleketine gitmesi ve bu ülkenin kaynaklarını tüketmemesi gerekmektedir. Buradan çağrımız bir kez daha Erdoğan’a. Evlinin evi güzeldir, herkesin memleketi güzeldir. Bizim yoksulumuz bize yetmektedir. Bizim işsizimiz bize yetmektedir. Artık bu işin bitmesi gerekmektedir” dedi.

Özel’in konuşması ANKA tarafından aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den sığınmacı sorunu açıklaması: ‘Erdoğan’a sesleniyorum!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin